Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/4/2011



ΘΕΜΑ: 3η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.


Στην πλατεία της Αγ. Τριάδας Πεντέλης, στην φερόμενη ως δασική έκταση, συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 9 το πρωί, οι κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης για να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη για τους δασικούς χάρτες, ένα θέμα που έχει αναστατώσει όλη την περιοχή .


Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε διεξοδικά ,για τις πιθανές αλλαγές που θα συμβούν με την εφαρμογή των δασικών χαρτών και για όλες τις ενέργειες και παρεμβάσεις του προς το Υπουργείο και όλους τους αρμόδιους φορείς, για να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα η πλατεία Αγ. Τριάδος και οι 4 οικισμοί.


Την αγωνία των κατοίκων, που είχαν γεμίσει την πλατεία από το πρωί, προσπάθησε να καταλαγιάσει ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου, θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τους κατοίκους, καθώς επίσης και τοπογράφοι-μηχανικοί του Δήμου θα παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για την σύνταξη των ενστάσεων που θα κάνουν οι δημότες.


Παράλληλα τους ανακοίνωσε ότι σήμερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νεοσυσταθείσα τεχνοκρατική επιτροπή που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον σκοπό αυτό.


« Η θέση του Υπουργείου είναι ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις αδικίες που δημιουργούνται με την εφαρμογή των δασικών χαρτών. Από την πλευρά μας δεν εφησυχάζουμε γιαυτό ξεκινήσαμε έναν αγώνα δύσκολο και όλοι μαζί ενωμένοι θα φτάσουμε στο τέλος για την δικαίωση την δική μας ,των γονιών μας και των προγόνων μας.»


Την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου στις 11.00 πμ, στο Δημοτικό κατάστημα Πεντέλης θα γίνει η επόμενη ενημερωτική συγκέντρωση των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...