Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ TΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ...

Στις 30 Μαρτίου 2011, κλιμάκιο του Δήμου Πεντέλης που αποτελείτο από το Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Ξανθάκο και τον υπεύθυνο της διαδικασίας δασικών χαρτών κ. Μελέτιο Μακρή, μετέβη στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών της “Κτηματολόγιο Α.Ε.”, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, με σκοπό την ενημέρωση επί της επικείμενης διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών Πεντέλης και Ν.Πεντέλης.


Στην ενημερωτική συνάντηση παρευρέθη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Μωραϊτης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Αμοργιανίτης, ο προϊστάμενος της “Κτηματολόγιο Α.Ε. κ. Αρβανίτης καθώς και ο Δήμαρχος Μαραθώνα.


Αφού ενημερώθηκαν γενικά για τη λειτουργία του Γραφείου, στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη κατά την οποία ο Δήμαρχος ανέδειξε σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν όπως:


1. Το ότι περιλαμβάνεται ως αναδασωτέα περιοχή τμήμα εντός του οικιστικού ιστού της Δ.Κ. Πεντέλης το ήμισυ σχεδόν της κεντρικής πλατείας της Δημ. Κοινότητας Πεντέλης, η οποία με το Γ.Π.Σ. χαρακτηρίζεται ως πολεοδομικό Κέντρο και το ήμισυ του πατροπαράδοτου οικισμού των Γεωργοκτηνοτρόφων Πεντέλης Γκορτζέζα.


2. Η δυσκολία μετάβασης των πολιτών στο Γραφείο Υποστήριξης όπου θα υποβάλλουν αντιρρήσεις, λόγω της απόστασης και της έλλειψης μέσων μαζικής μεταφοράς.


Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, ο Δήμαρχος πρότεινε τα παρακάτω:


α. Να συμπεριληφθούν στο άρθρο 24 του Ν. 3889/2010 οι περιοχές του Σχεδίου Γεωργοκτηνοτρόφων της Δ.Κ.Πεντέλης, όπως αυτό αναθεωρήθηκε με το Φ.Ε.Κ. 908/Ιαν.1999.


β. Να συμπεριληφθεί στο 24 αρ.3889/2010 οι ως ενταγμένες στο Σχέδιο περιοχές σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. (κεντρική πλατεία Αγ.Τριάδος και οικισμός Γκορτσέζα).


γ. Να δημιουργηθεί παράρτημα του Γραφείου Υποστήριξης Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης. Προς το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος διέθεσε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ.Κ.Πεντέλης καθώς επίσης, προσωπικό του Δήμου απαρτιζόμενο από έναν τοπογράφο και δύο εξειδικευμένους υπαλλήλους και συστήματα πληροφορικής, προκειμένου να υποδέχονται τους πολίτες και να εντοπίζουν – συντάσσουν τα βασικά έγγραφα των αντιρρήσεων.


Επίσης προτάθηκε λεωφορείο το οποίο θα διαθέσει η Κτηματολόγιο Α.Ε. να εκτελεί κατά την περίοδο αιχμής δρομολόγια από την πλατεία της Πεντέλης προς το Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλο.


Οι επισημάνσεις και προτάσεις του Δημάρχου έγιναν δεκτές, αφού απέδειξαν ότι σαφώς θα διευκολυνθεί η διαδικασία και θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Για το θέμα της υπαγωγής στο 24 αρ.Ν.3889/2010 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύθηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπ’οψην τις απόψεις του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...