Σάββατο 9 Απριλίου 2011

TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!!!!

Πρωτοφανές απο την δημοτική αρχή!!!! Οι υποθέσεις και κυρίως οι σκέψεις του δημάρχου καταλήγουν για συζήτηση στις γειτονιές με την παρουσία των δημοτικών παρατάξεων.
Αφορμή τελευταία ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του Πάρκου Μ. Θεοδωράκης.

Φήμες έφεραν τη δημοτική αρχή να έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το κτίσμα του πάρκου ΄΄δίνοντάς΄΄ το σε ιδιώτη να εξυπηρετεί με αναψυκτικά και νερά τους δημότες που περπατούν εκεί.
Οι κάτοικοι όταν το πληροφορήθηκαν κάλεσαν όλες τις παρατάξεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο και ασφαλώς εκεί βρέθηκε και ο δήμαρχος.

Άνοιξε η συζήτηση - διάλογος μεταξύ δημοτών και δημάρχου, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι ναι μεν προτίθεται αλλά δεν πρόκειται να επιφέρει οχλήσεις στους κατοίκους εκεί η όποια χρήση του χώρου απο τον ιδιώτη. Μάλιστα δε ανέφερε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τραπεζοκαθίσματα στον χώρο αλλά απο ΄΄ένα παράθυρο του κτίσματος΄΄ θα δίνονται (θα πωλούνται) αναψυκτικά στους δημότες.

Ο λόγος που θα προβεί η δημοτική αρχή σ΄αυτή τη ΄΄δράση΄΄ είναι η εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας για να εξοικονομηθούν πόροι ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες συντήρησης του πάρκου, οι οποίες, κατά ομολογία του δημάρχου, είναι πολύ υψηλές!!!

Τον λόγο ανέλαβαν και οι επι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι εκλήθησαν να ΄΄πάρουν θέση΄΄!!!

Αυτό που εμείς επισημαίνουμε είναι ότι, τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου τον μετατόπισε η δημοτική αρχή στη γειτονιά. Απο μια πλευρά αποτελεί μια καινοτομία η εξέλιξη αυτή. Από την άλλη η δημοτική αρχή καταλήγει εκεί όχι απο πεποίθηση αλλά προκύπτει αφού ούτε ενημέρωση υπάρχει για τα ζητήματα ούτε και καλεί εκείνη τους δημότες για συζήτηση.

Οι τακτικές αυτού του τύπου δηλώνουν την σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή. Στον πανικό της να εξασφαλίσει πόρους σε μια περίοδο που τα οικονομικά του δήμου βρίσκονται στην χειρότερη ιστορία του δήμου προβαίνει σε ενέργειες που ούτε αποτέλεσμα έχουν ούτε και τη δημοκρατία προστατεύουν.  ούτε ακόμη και τους τύπους.

Την τακτική αυτή της δημοτικής αρχής την έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις όπου καταφαίνεται η σύγχυση και η αδυναμία της να διαχειριστεί τα πράγματα. Αυτό που διαφαίνεται είναι η έλλειψη προγράμματος και σχεδιασμού για την πορεία της πόλης. Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση η δημοτική αρχή δεν ακολούθησε την τυπική, τουλάχιστον, ενημέρωση είτε προς τους δημότες είτε προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο οφείλει να σέβεται και εκ του νόμου άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...