Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΜΕ 20 ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ 2 ΚΑΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ Π/Υ

Στην εξ αναβολής συνεδρίαση του δημοστικού συμβουλίου, που έγινε χθες, τοποθετήθηκαν εκ νέου οι δημοτικές παρατάξεις επι του μοναδικού προς συζήτηση θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Ο κ. Μανιατογιάννης λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ο.Τ. 61 προσπαθώντας να αποδείξει το συνεχές ενδιαφέρον της παρατάξεώς του για την τύχη του και ταυτόχρονα την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το ζήτημα. Ανέφερε πολλά σημεία όπου η δημοτική αρχή φάνηκε ελλειπής στο ενδιαφέρον της και προκάλεσε τον δήμαρχο πότε και που απευθύνθηκε για την διεκδίκηση πόρων ώστε να αποκτηθεί το Ο.Τ. 61.
Άφησε να εννοηθεί στην πρωτολογία του ότι θα καταψηφίσει την πρόταση επικαλούμενος ταυτόχρονα και το γεγονός ότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Ο κ. Τσούτσιας αφού έθεσε τους προβληματισμούς του δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση με την σκέψη ότι το θέμα πρέπει να μείνει ανοιχτό για συζήτηση διεξοδικώτερα για το θέμα.
Ο κ. Βήττος γενικεύοντας το θέμα και τοποθετούμενος επι των αρχών της πολιτικής παρουσίας του δήλωσε ότι να αποκτηθεί το Ο.Τ. 61 απο τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού διεκδικώντας τους απο όλους τους φορείς, υπουργεία, Περιφέρεια. Αυτό αποτέλεσε και πρόταση, η οποία ύστερα απο παρέμβαση του κ. Ζήση στο προεδρείο.
Απο την πλευρά της δημοτικής παράταξης ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ο κ. Ζήσης ζήτησε τον λόγο πριν την τοποθέτηση όλων των υπολοίπων επικαλούμενος λόγους κοινής συναίνεσης με πρόταση που είχε τέσσερα σκέλη. Ζήτησε μάλιστα να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστή πρόταση πέραν της εισήγησης της δημοτικής αρχής.
Η πρόταση ήταν:
1. Να ενσωματωθεί στην πρόταση της αναμόρφωσης της δημοτικής αρχής και η επίλυση του ζητήματος του Ο.Τ. 61 οριστικά.
2. Να οριστεί απο το δημοτικό συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή και με τη συμμετοχή του ιδιοκτήτη να αρχίσουν συζητήσεις με στόχο την επίλυση του ζητήματος.

3. Να ψηφιστεί ομόφωνα η αναμόρφωση του π/υ ώστε να προχωρήσει η έγκρισή του απο την Περιφέρεια για να μην διακοπεί η λειτουργία του δήμου.
4. Ακόμη και στην απόρριψη της αναμόρφωσης του π/υ απο την Περιφέρεια η επιτροπή να συνεχίσει τις εργασίες της για εξεύρεση λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...