Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΚΘΕΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω απο την πίεση των κινητοποιήσεων για την αποκατάσταση του χώρου της Ναυτικής βάσης και τον διωγμό των εργολάβων απ΄αυτή, η δημοτική αρχή αντέδρασε με πανικό.
Εδόθη εντολή απο την περασμένη Δευτέρα στο προσωπικό του δήμου να επιστατήσουν στην επαναφορά του χώρου της Ναυτικής Βάσης στην αρχική κατάστασή της.
Συνεργείο του Δήμου επιβλέπει την αποκατάσταση του χώρου απο τους εργολάβους.
Η δημοτική αρχή δεν πίστεψε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση κι έτσι περίμενε τις ανακοινώσεις μας. Όταν αναρτήθηκε το πρώτο πανό στην πλατεία όπου καλούσαμε τους δημότες σε κινητοποίηση αμέσως έδωσε εντολή για την αποκατάσταση.
Κατ΄αρχήν χαιρόμαστε για το αποτέλεσμα που είχαμε έστω και με αυτό τον τρόπο. Έστω και με τον πανικό που προκαλέσαμε.
Μας ενδιαφέρει πάντα το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων απ΄όπου κι αν προέρχονται.
Όμως η δημοτική αρχή ας πάρει ένα μάθημα, αν μπορεί να το πάρει. Τα πράγματα δεν είναι όπως στην προηγούμενη τετραετία. Έχουν αλλάξει πολλά και σ΄αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε συμβάλει κι εμείς.
Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε είτε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είτε έξω απ΄αυτό. Ή μειοψηφία μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα μας σταματήσει ούτε και θα νοιώσουμε αδύναμοι έναντι των άλλων παρατάξεων να υποχωρούμε στις διεκδικήσεις που είναι απαίτηση των δημοτών.
Θα αγωνιζόμαστε για το καλύτερο αυτής της πόλης.
Τα προβλήματα της πόλης δεν τελείωσαν στη Ναυτική Βάση. Έχουμε εντοπίσει πολλά και τα έχουμε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές.
Θα τα θέτουμε συνεχώς και θα φθάσουμε και σε νέες κινητοποιήσεις αν και εφ΄όσον η δημοτική αρχή παραμείνει με τις ίδιες λογικές.
Η επόμενη κίνησή μας είναι να διεκδικήσουμε το οικοδομικό τετράγωνο 365, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το οποίο εμείς υποστηρίζουμε ότι μπορεί να το διαχειριστεί ο δήμος σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή που με μια απλή ΄΄εκτίμηση΄΄ όπως ανέφερε ο δήμαρχος σε δημοτικό συμβούλιο ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις δυνατότητες του δήμου.
Μια ακόμη διεκδίκησή μας είναι το θέμα της απόφασης της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το δίκτυο ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ ύστερα απο μελέτη, την οποία θα συμφωνήσει με την ΕΥΔΑΠ την 1-1-2013. Το ζήτημα ανέκυψε σε εισήγηση του δημάρχου όταν ερχόμενος σε συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ για την ρύθμιση του χρέους του δήμου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ δέχθηκε με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έτεροβαρείς όρους της σύμβασης ρύθμισης του χρέους.
Εμείς είπαμε όχι στην εισήγηση και καταφύγαμε στον Ελεγκτή Νομιμότητας στη Περιφέρεια προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
Αυτή είναι ακόμη μια διεκδίκηση για την οποία προειδοποιούμε απο τώρα τη δημοτική αρχή ότι θα μας βρεί απέναντι σ΄αυτά τα μείζονα ζητήματα της πόλης.
Αν και οι εργασίες αποκατάστασης στη Ναυτική Βάση άρχισαν εμείς στα πλαίσια των ευρύτερων διεκδικήσεων και στα άλλα ζητήματα αυτής της πόλης συνεχίζουμε και θα βρεθούμε στη Ναυτική Βάση όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει.
Καλούμε όλους τους δημότες να δικεδικήσουμε τα αυτονόητα για τα οποία η δημοτική αρχή και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ανέχθηκαν με προκλητικό τρόπο.
Ας είμαστε εμείς η αρχή μιας άλλης λογικής και αντίληψης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

TA ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...