Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ένταση δημιουργήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο στη συζήτηση με το ζήτημα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Η αναμόρφωση αναφέρονταν στο σημείο του προϋπολογισμού που σχετίζονταν με την λήψη δανείου για την απόκτηση του Ο.Τ. 61 (πρώην tennis club). H Περιφέρια δεν δέχθηκε ότι ο δήμος δύναται να εξασφαλίσει δάνειο απο τραπεζικό φορέα και επέστρεψε τον προϋπολογισμό προκειμένου να τεκμηριωθεί η απόκτηση του δανείου ή και να ακυρωθεί το έσοδο ύψους 9,34 εκατομ. ευρώ.
Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την δυνατότητα απαλλοτρώσης απο τον ΟΣΚ αφού πρώτα αλλάξουν οι χρήσεις γης και χαρακτηριστεί ο χώρος ΄΄σχολικός΄΄. Δηλαδή θα προβλεφθεί εκεί να ανεγερθεί σχολική μονάδα και με αυτή την υπόθεση ο ΟΣΚ είναι δυνατό να παρέμβει στη χρηματοδότηση και την απόκτηση του ακινήτου για λογαριασμό του.
Στη συνεδρίαση παρευρίσκετο και ο ιδιοκτήτης του Ο.Τ. 61, ο οποίος παρενέβη πολλές φορές προκειμένου να εκφράσει την άποψή του, χωρίς να του δοθεί ποτέ επίσημα απο το προεδρείο του συμβουλίου.
Στη συνέχεια ακούστηκαν απόψεις που τεκμηρίωναν την άποψη ότι ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής ότι μπορεί ο ΟΣΚ να παρέμβη ήταν αβάσιμος. Ακούστηκαν, επίσης, θέσεις όπως ΄΄ξεκινήσαμε μαζί και πρέπει να συνεχίσουμε μαζί΄΄ για την απόκτηση του χώρου.
Ο δήμαρχος παρεμβαίνοντας ζήτησε απο το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει ομόφωνα την εισήγηση διότι αποτελεί ισχυρό τεκμήριο για την συνέχεια του ζητήματος.
Οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως είχαν διαφορετική αντίληψη επ΄αυτού και προσπάθησαν να πείσουν τη δημοτική αρχή ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος η εμφάνιση νέου κωδικού στον προϋπολογισμό και με την νέα εγγραφή του ποσού των 9,34 εκατομ. ευρώ για να γίνει αποδεκτός ο προϋπολογισμός απο την Περιφέρεια.
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και σε βαθμό ο δήμαρχος να ανεβάσει ακόμη πιο πολύ τους τόνους με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να διακόψει τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά, που έγινα στην πράξη είκοσι λεπτά. Στη διακοπή αυτή υπήρξαν συζητήσεις ΄΄πηγαδάκια΄΄ διερευνώντας τρόπους διαφυγής απο την κατάσταση.
Επανερχόμενο το συμβούλιο προτάθηκε η αναβολή του θέματος για σήμερα ημέρα Τρίτη και ώρα επτά το απόγευμα ώστε να δοθεί η ευκαρία να μελετηθεί απο όλους το σύνολο των εγγράφων που αναφέρονται στο ζήτημα. Ο δήμαρχος με πολύ μεγάλη δυσκολία και κάτω απο πίεση δέχθηκε την αναβολή της συζήτησης σε νέα συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...