Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Θεοδωράκης: Επανασταση για να διώξουμε όσους ξεπούλησαν την Ελλάδα"

"Για απόλυτο ξεπούλημα της Ελλάδας σε ξένους" έκανε λόγω ο Μίκης Θεοδωράκης, στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε την Τρίτη(31/05)με πρωτοβουλία πανεπιστημιακών στα Προπύλαια, ενάντια στο μνημόνιο και κάλεσε όλους τους ''πατριώτες'', όπως είπε χαρακτηριστικά να κάνουν Επανάσταση ενάντια στην τρόικα και τους πολιτικούς ...


"Αντί να πάμε προς τα πάνω, πάμε προς τα κάτω" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Όμως ο Μίκης; Θεοδωράκης δήλωσε με το πιο εμφατικό τρόπο ότι χρειάζονται οι αντιδράσεις να είναι πιο γενικευμένες.


Μάλιστα μαζί με τους 5.000 συγκεντρωμένους τραγούδησε τους στίχους του Οδυσσέας Ελύτης που μελοποίησε ''Ένα το χελιδόνι''.
Στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται εκτός των άλλων σε μια επαίσχυντη δανειοληπτική σύμβαση η οποία έγινε με μια μόνο υπογραφή, αυτή του Παπακωσταντίνου.


Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί το χρέος κατά 20 μονάδες μέσα σε μόλις δύο χρόνια.


Θα είμαστε ένας λαός ξένος στη χώρα του, αυτό δεν το κάναμε ούτε με τη


Γερμανική κατοχή" αναφέρει εκτός των άλλων στην ομιλία του ενώ προσθέτει ότι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της χώρας μας.



O Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε του Έλληνες να ξεσηκωθούν και να προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών κατά του μνημονίου. ''Αν συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές οι ξένοι που θα θέλουν να αγοράσουν τα μνημεία μας θα το σκεφτούν'', δήλωσε.


Ο μουσικοσυνθέτηςε κάλεσε τους Έλληνες να επαναστατήσουν ειρηνικά ώστε να αναδειχθεί μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που δεν θα υπηρετεί ξένα συμφέροντα.


Στην εκδήλωση Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνης και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...