Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

΄΄ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος, κ. Στεργίου



Η 21η Ιουνίου 2011, ήταν μία ακόμη «μαύρη» μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξωθήθηκε να φύγει από την συνεδρίαση και να αφήσει την Διοίκηση Στεργίου να «παίζει» μόνη της - κάτι που, απ’ ότι φαίνεται, είναι και ο σκοπός της. Δεν χωρά πλέον αντιπολίτευση σε αυτή την αίθουσα, όπως δεν χωρά γενικότερα άλλη φωνή σε όλη την Πεντέλη, πλην αυτής του Δημάρχου και της παρέας του.


Η εμμονή της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μην αφήνει κανέναν πλην της Διοίκησης να ολοκληρώσει το λόγο του, καθώς και οι ύβρεις και η απαράδεκτη συμπεριφορά και φασίζουσα νοοτροπία του Δημάρχου έστειλαν τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας αρχικά να καταγγείλουν αυτή τη στάση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση - παρωδία. Δυστυχώς, τα γραπτά, δεν μπορούν να περιγράψουν κατάλληλα την ιλαρή εικόνα που παρουσιάζει η Διοίκηση: στιγμές χάους, παραλογισμού και ύβρεων, μαζί με απειλές, αφορισμούς - και αφρούς, ενίοτε, στο στόμα.


Δείγματα γραφής του δημάρχου έχουμε δει πολλά, και στον πρώην δήμο Παλαιάς Πεντέλης, και στον σημερινό συνενωμένο Δήμο. Η εκτροπή των συνεδριάσεων, που πάει χέρι - χέρι με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της πόλης, πρέπει να τελειώσει εδώ, πριν ολοκληρωθεί η κατάρρευση του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της πόλης.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να βιώνουν την ανασφάλεια της ανεργίας, ο Δήμαρχος κόβει παροχές δεκαετιών, αφήνει τους δρόμους βρώμικους, ενώ ταυτόχρονα, και όλως τυχαίως, ακολουθώντας το «ότι νόμιμο και ηθικό» τακτοποιεί τις εκκρεμότητές του προς τους ψηφοφόρους του και τα μέλη του συνδυασμού του.


Αντί ο Δήμος να είναι αρωγός του δημότη, γίνεται ένας ακόμη αντίπαλός του. Από το Κολυμβητήριο μέχρι τις σημάνσεις των σχολείων, από τους ξέχειλους κάδους των σκουπιδιών μέχρι το κλείσιμο του Πολιτιστικού Κέντρου, την απαγόρευση χρήσης των πλατειών μετά τις 12 το βράδυ από τους συλλόγους και την απαγόρευση σε παρατάξεις και κόμματα χρήσης των δημοτικών κτιρίων, ο κατήφορος είναι μακρύς και δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.


Το τέρμα του κατήφορου είναι ο πάτος, κ. Στεργίου. Πριν φτάσετε εκεί και συμπαρασύρετε και την πόλη ολόκληρη, σταματήστε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρείτε μπροστά σας και εναντίον σας, σε κάθε επίδειξη «στρατιωτικής» εξουσίας.


Σε όλο τον πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό μας βίο παλέψαμε και παλεύουμε για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Εσείς;


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...