Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η αδιαφορία αλλά  και η υποτίμηση του μέγιστου ζητήματος της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη απο την πλευρά της δημοτικής αρχής έφερνε και εξακολουθεί να φέρνει πολλά άλλα προβλήματα στους δημότες.
Το γεγονός ότι σε όλα τα σημεία της πόλης υπάρχουν και καταγράφονται αιτήματα δημοτών, τα οποία άπτονται του κυκλοφοριακού είναι η πιο απλή απόδειξη μιας υφιστάμενης κατάστασης, που μέρα με την ημέρα όχι μόνο καθιερώνεται αλλά δημιουργεί νέες θλιβερές καταστάσεις.
Η δημιουργία επιτροπής δημοτών - κατοίκων για την επίλυση του κυκλοφοριακού, πλέον των δέκα χρόνων, αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της ύπαρξης θέματος αλλά και της περίεργης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής.
Δέκα χρόνια και πλέον, δημότες έχουν υποκαταστήσει το δήμο στην εξεύρεση λύσης και άσκησης πίεσης προς άλλους φορείς ώστε να λυθέι το ζήτημα. Σήμερα η επιτροπή κυκλοφοριακού εμπλουτίζεται με περισσότερα μέλη γιατί απλά τα προβλήματα απλώνουν σε όλη της πόλη.
Προβλήματα εντοπίζουν κάτοικοι στα Άνω Βριλήσσια, στην πλατεία, στους δρόμους διαφυγής των αυτοκινήτων προς το κέντρο της πόλης, έλλειψη ανοιχτών χώρων για τα παιδιά και άλλα. Οι δημότες πολλές φορές έχουν ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να ανοίξει ο διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων, η δημοτική αρχή αρνείται πεισματικά προαφσιζόμενη ότι στα αιτήματα αυτά υπάρχουν απαντήσεις απο τον ίδιο ή απο τις υπηρεσίες του δήμου.
Προβλήματα εντοπίζουν δημότες στην οδό Σαλαμίνος, Θερμοπυλών, Πλαταιών, Αγ. Αντωνίου. Πολλά τα αιτήματά τους και εκκλήσεις προς τη δημοτική αρχή να λυθούν τα προβλήματα ή να ανοίξει ο διάλογος χωρίς να δίνεται η προσήκουσα προσοχή απο εκείνη.
Προβλήματα, επίσης, καταγράφονται στις οδούς Σπάρτης, Πατρόκλου, Σισμανογλείου με αποτέλεσμα οι δημότες να δημιουργήσουν άλλη επιτροπή κυκλοφοριακού που τη συλλογή νέων υπογραφούν ζητούν επιτακτικά τη λύση τους.
Προβλήματα, επίσης, εντοπίζουν οι δημότες στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα κάθε Παρασκευή, που λειτουργεί και η λαϊκή αγορά. Τα προβλήματα αυτά εντοπίζουν και οι επαγγελματίες της πόλης, που άπειρες φορές έχουν παρέμβει στη δημοτική αρχή, χωρίς να έχουν ικανοποιητικές απαντήσεις και πολύ περισσότερο λύση στα προβλήματα. Κάθε Παρασκευή, το κέντρο της πόλης είναι αδιεπέραστο ενώ παρερχομένου του χρόνου η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη πιο πολύ.
Σ΄αυτό το διαμορφωμένο κλίμα, με τους ανάστατους δημότες, τους αγανακτισμένους η δημοτική αρχή επιμένοντας στη δική της πολιτική προκαλεί ακόμη περισσότερο τους δημότες οωθώντας τους στο θυμό.
Προβλήματα, επίσης, εντοπίζουν κάτοικοι των οδών Αργυροκάστρου, Ολύμπου, Αλφειού, Εθνικής Αντιστάσεως, οι οποίοι με επιστολή τους απο τον Μάιο 2011 γνωστοποιούν στον δήμαρχο το πρόβλημα. Κι όμως ο δήμαρχος ούτε εδώ φάνηκε να επιθυμεί τη λύση των προβλημάτων απαντώντας στους δημότες ότι θα τοποθετήσει μετρητές της κυκλοφορίας στους δρόμους αυτούς. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε την απάντηση αυτή. Ο δήμαρχος δεν το ξέρει το πρόβλημα αλλά ζητεί την τεκμηρίωση ενός φανερότατου προβλήματος, που κυριαρχεί στη πόλη;
Κι εμείς ρωτάμε, τί κάνει τη δημοτική αρχή να εμμένει σε μια θέση μη επίλυσης των αιτημάτων των αγανακτισμένων δημοτών προχωρώντας πολλές φορές σε ΄΄σημειακές΄΄ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες αποτελούν αιτία να προκαλέσουν το αίσθημα της άνισης μεταχείρισης και της αδικίας στους δημότες;
Το επιχείρημα που πολλές φορές επικαλείται ο δήμαρχος ότι το κυκλοφοριακό συναρτάται με την αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της πόλης, το οποίο θα εξελιχθεί τα επόμενα δέκα χρόνια αποτελεί εντυπωσιακή υπεκφυγή. Η μεταβίβαση της υλοποίησης της μελέτης του κυκλοφοριακού της πόλης απο χρόνο σε χρόνο, οι υποσχέσεις του ίδιου του δημάρχου και πρίν τις εκλογές και μετά τις εκλογές ότι η μελέτη θα γίνει, η ενσωμάτωση της μελέτης στον φετεινό προϋπολογισμό αλλά στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε νέα παράταση για την υλοποίηση για επόμενη χρήση στο 2012, όχι μόνο επιτείνει το πρόβλημα αλλά κυρίως δείχνει την αυταρχικότητα και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να ακούσουν τα ζητήματα της πόλης και των δημοτών.
Σε πολλές παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή είναι πάντα έτοιμη να χαρακτηρίσει τις προθέσεις της αντιπολίτευσης και υποβαθμίζει και το ρόλο της δημοτικής αρχής και το ρόλο της αντιπολίτευσης υπεκφεύγοντας του ζητήματος.
Εμείς παραμένουμε σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσουμε την συμπεριφορά του δημάρχου αλλά του τρόπου αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος.
Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε περισσόρεο το ζήτημα. Ακόμη και το θέμα των ποδηλατόδρομων να ανοίξουμε, αν και κατά πόσο ακολουθήθηκαν προδιαγραφές επιστημονικού χαρακτήρα και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Μένουμε όμως εδώ αναμένοντας το δήμαρχο αν θα αλλάξει τη στάση του απέναντι στο πρόβλημα και αποκτήσει αυτιά και ευαισθησία στα αιτήματα των δημοτών της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...