Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Θρίλερ με την τρόικα

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εύρεση νέων μέτρων αξίας 600 εκατ ευρώ, μετά από την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των αποδείξεων.



Το υπουργείο Οικονομικών ήθελε πάση θυσία συμφωνία σήμερα, λένε αρμόδια στελέχη, ώστε να κατατεθεί τη Δευτέρα ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή. Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ των στελεχών του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και των στελεχών της τρόικας, με τηλεδιασκέψεις.


Το πρόβλημα ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος τελώντας υπό το βάρος των πιέσεων που ασκήθηκαν και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο μέτρο επιβολής πλαφόν 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αντέδρασε ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να καλύψει την τρύπα που προκαλείται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Ξεκίνησε έτσι ένας νέος τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για το ίδιο πακέτο μέτρων, υπό πολλή ασφυκτική προθεσμία.


Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο με τη διαδικασία κατεπειγόντος έως το τέλος του μήνα, ως προϋπόθεση για τη δόση του Ιουνίου και για τη σύναψη του νέου δανείου.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...