Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

.Βόμβα Μπεντίτ: Μέρκελ, Σαρκοζί ζήτησαν δέσμευση Παπανδρέου για εκπλήρωση εμπορικών συμβολαίων πριν δώσουν δάνεια

Υπερασπίστηκε την Ελλάδα σήμερα το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο «Φρανς Ιντέρ», ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ , όταν Γάλλος πολίτης τον ρώτησε «γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες». «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες», τόνισε ο Mπεντίτ.



«Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι», είπε ο Κον Μπεντίτ υψώνοντας τη φωνή και σημείωσε: «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες».


Μάλιστα, έκανε λόγο και για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που η Ελλάδα υποχρεούται να προμηθεύεται από Γαλλία και Γερμανία: «Η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες».


Τόνισε, επίσης τη συνυπευθυνότητα στη λεγόμενη διαφθορά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών: «Όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον ακροατή, πρόσθεσε: «Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη».


Στη συνέχεια ο κ. Μπεντίτ αναφέρθηκε στην είσοδο των κινεζικών κεφαλαίων στην περιφέρεια της Ευρώπης φέρνοντας σαν παράδειγμα "την αγορά του λιμανιού του Πειραιά". «Εάν δεν προστατεύσουμε την περιφέρεια», είπε, «θα δείτε ότι τα κινεζικά κεφάλαια θα προσκολληθούν και ενσωματωθούν σε όλη την Ευρώπη. Και σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή κυριαρχία, γιατί όποιος έχει το χρήμα θέλει να εξουσιάζει και την πολιτική».


«Μοναδική λύση» για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αποτελεί η ομοσπονδιακή διακυβέρνηση (federalisme) της Ευρώπης, η οποία δεν έχει να κάνει και δεν είναι ενάντια στην εθνική κυριαρχία. «Μια Ευρώπη δυνατή, μια κυρίαρχη Ευρώπη, είναι η μόνη δυνατότητα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα».


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...