Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΚΕΝΤΡΟY ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΚΕΝΤΡΟY ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



28 Ιουνίου - 27 Ιουλίου


ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Στη Νανά...


Μία όαση πολιτισμού με πληθώρα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2011!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ


Τρίτη 28 Ιουνίου


Anibal Velasquez y Los Locos del Swing


Α’ Παρουσίαση στην Ελλάδα


Η αυλαία του φετινού φεστιβάλ ανοίγει με την πολυαναμενόμενη συναυλία του Κολομβιανού θρύλου της Tropical μουσικής, Anibal Velasquez, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής του περιοδείας, μαζί με την 9μελή μπάντα του, Los Locos del Swing.

Δευτέρα 4 Ιουλίου


Voyage jazz Group


«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΖ ΣΕ 80 ΛΕΠΤΑ»


Μία πρωτότυπη μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους


Ένα πρωτόγνωρο ταξίδι στον μαγικό κόσμο της τζαζ, γεμάτο ρυθμό κι ανατροπές αλλά και αστείρευτο ρεπερτόριο (από τον Ροζ Πάνθηρα έως και τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Αμερικανό Miles Davis) θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι στη διάρκεια της μουσικής παράστασης “Ο Γύρος της Τζαζ σε 80 Λεπτά” με οδηγό τον διακεκριμένο περκασιονίστα Αλέκο Χρηστίδη, την ομάδα του, Voyage Jazz Group και την εξαίρετη Πηνελόπη Τζανετάκη (τραγούδι). Από την παράσταση δε θα λείψουν οι εκπλήξεις και τα happenings για τους μικρούς (και όχι μόνο) φίλους.


Παρασκευή 8 Ιουλίου


Παύλος Παυλίδης & the B-Movies


Ο Παύλος Παυλίδης ανήσυχος δημιουργός και συνθέτης, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά» (με μεγάλες επιτυχίες όπως "Ο Βασιλιάς της σκόνης", "Λιωμένο Παγωτό" κ.α.), για να συνεχίσει (από το 2003) την πολύ επιτυχημένη σόλο πορεία του, με συνοδοιπόρους τους The B-movies. Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιδιαίτερη, σαγηνευτική μουσική ιστορία του είναι το 4ο άλμπουμ του, «Αυτό Το Πλοίο Που Όλο Φτάνει».

Δευτέρα 11 Ιουλίου

Δημήτρης Βασιλάκης & Juliet Kelly


“Delicious Chemistry Across The Universe”


Α’ Παρουσίαση στην Αθήνα


Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου


Beatles, Doors, Nina Simone και Chet Baker σε πρωτότυπες τζαζ εκτελέσεις από το νέο άλμπουμ “Across The Universe” (Candid Records), καθώς και επιλογές από τις βραβευμένες συνθέσεις του, θα παρουσιάσει ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, Δημήτρης Βασιλάκης.


Μαζί του θα εμφανιστεί η Βρετανίδα τζαζ ντίβα Juliet Kelly που, με τη ζεστή και αισθησιακή φωνή της, θα ερμηνεύσει αγαπημένα κλασσικές συνθέσεις αλλά και κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία της.

Τετάρτη 13 Ιουλίου
Λουκιανός Κηλαηδόνης


Μία συναυλία - αναδρομή στα 35 χρόνια πορείας του, θα δώσει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφική του δουλειά, όπως την «Πόλη μας», την «Κόκκινη Κλωστή», τα «Μικροαστικά», το «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ», τα «Τραγούδια για κακά παιδιά», τη «Χαμηλή Πτήση» κλπ. Συμμετέχει ο Δώρος Δημοσθένους.


Πέμπτη 14 Ιουλίου
Φοίβος Δεληβοριάς


+ BABY GURU


Ο Φοίβος Δεληβοριάς, παρέα με μια μπάντα υπερηρώων, τον μπασίστα Σταμάτη Σταματάκη, τον ντράμερ Σωτήρη Ντούβα και τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνοθα παίξουν με απρόσμενο τρόπο παλιότερα τραγούδια του μέσα από δαιδαλώδεις διασκευές, ενώ δε θα λείψουν και τα νέα τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο, «Ο Αόρατος Άνθρωπος» (2010, Inner Ear).


Τη βραδιά κλείνουν οι Baby Guru, που με το ομώνυμο ντεμπούτο τους (που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από την Inner Ear), βρέθηκαν ανάμεσα στις καλύτερες νέες ελληνικές μπάντες της χρονιάς, δημιουργώντας το δικό τους χαρακτηριστικό ήχο - μία μείξη από Krautrock, garage punk και στοιχεία από αναλογική electronica αλλά και πειραματικά κρουστά της Αφρικής.


Παρασκευή 15 Ιουλίου


Leon + Μαριέττα Φαφούτη


Ο Leon μαζί με την μπάντα του που αποτελείται από ταλαντούχους πολυοργανίστες, ξεδιπλώνει pop-folk χορευτικές ιστορίες από το ντεμπούτο άλμπουμ του “Futrue” που κυκλοφόρησε φέτος από την Archangel Music αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Με έντονα στοιχεία από Μαριάτσι, vintage new wave ήχους, σε συνδυασμό με pop και dance πινελιές, βρίσκεται επάξια ανάμεσα στις εγχώριες μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς.


Από την άλλη μεριά, η Μαριέττα Φαφούτη με τη μπάντα της, πολυτάλαντη και πολυμήχανη, προτρέπει το κοινό να ακολουθήσει πιο ρομαντικά μονοπάτια, μέσα από ονειρικές μελωδίες και ρετρό αισθητική. Ήδη το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Try A little Romance” που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από την Inner Ear, ένα ντεμπούτο με τραγούδια και στίχους που έχει γράψει και ερμηνεύει η ίδια, έχει κερδίσει τις καρδιές και του πιο απαιτητικού κοινού.


Τετάρτη 20 Ιουλίου


Μίμης Πλέσσας & Fide Köksal


Bridges : Τραγούδια του Αιγαίου και του Βοσπόρου


H Fide Köksal μαζί με τον μεγάλο έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα στο πιάνο, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 1ο της άλμπουμ Bridges : Τραγούδια του Αιγαίου και του Βοσπόρου. Πασίγνωστες µελωδίες του Μίµη Πλέσσα ερμηνεύονται µε τον µοναδικό τρόπο της Fide, σε Ελληνικά και Τούρκικα, ενώ τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρµογή υπογράφει η Fide Köksal.


Τη µουσική επιµέλεια της παράστασης έχει ο Νάσσος Σωπύλης, µόνιµος συνεργάτης και ενορχηστρωτής του Μίµη Πλέσσα.


Κυριακή 24 Ιουλίου


ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Τα Tangos του Piazzola και το Χαμόγελο της Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.


Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Καλαϊτζής


Είσοδος Ελεύθερη


Δευτέρα 25 Ιουλίου


Lamia Bedioui – Εύα Ψυλλάκη


“Aroma Mediterraneo”


Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου


H Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Εύα Ψυλλάκη συναντιούνται στη μουσική παράσταση “Aroma Mediterraneo”, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα (την Κρήτη - τραγούδια του γάμου, ριζίτικα-, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη κ.τ.λ.). Το μεθυστικό άρωμα, οι ήχοι και οι εικόνες από τις χώρες της Μεσογείου ξετυλίγονται ανάγλυφα μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών και συμπληρώνονται από τα σύντομα, μικρά κείμενα (performance) συνοδεία κρουστών.


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ


Πέμπτη 30 Ιουνίου


“Παραμύθι Χωρίς Όνομα”


Η Παιδική Σκηνή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ παρουσιάζει το κλασσικό αριστούργημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα», μια συναρπαστική αλληγορική ιστορία για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει την ελπίδα να ανθίσει. Σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.


Τρίτη 5 Ιουλίου


“Η Κατσαρίδα”


Τo Θέατρο Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η Κατσαρίδα» ένα εξωφρενικό, ντανταϊστικό, απολαυστικό μιούζικαλ (δρόμου). Μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα αγωνίζεται να καταστήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Σε σκηνοθεσία: Β. Μαυρογεωργίου. Πρωταγωνιστούν οι Θ. Πετρόπουλος, Σ. Ράδης

Τετάρτη 6 Ιουλίου
“Μαράν Αθά”


Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει την παράσταση «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ», ένας υποκριτικός άθλος δυόμιση ωρών όπου η αναγνώριση του εαυτού μας γίνεται μέσα από την αναγνώριση του άλλου. Σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρωταγωνιστεί η Γιασεμί Κηλαηδόνη.


Τρίτη 19 Ιουλίου


“Μελτεμάκι” / Παντελής Χόρν


Α’ Παρουσίαση στην Αθήνα


Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Παντελή Χορν «Μελτεμάκι». Ο διάχυτος ερωτισμός των ηρώων θα προκαλέσει ένα «μελτεμάκι» και την ταραχή θα την διαδεχτεί ….. Σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.


Πρωταγωνιστούν οι Π. Καρακωνσταστόγλου, Ν. Βλανιανού


Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Ιουλίου


“Αμλετ” / Σαίξπηρ σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Ρεματιάς ολοκληρώνονται με την παρουσίαση του έργου του Σαίξπηρ «Άμλετ». Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης ιδανικών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πλέον καμιά αξία κανένα όριο…


Σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, από τον Θίασο 5Η Εποχή. Πρωταγωνιστούν οι Αιμίλιος Χειλάκης, Μάνος Βακούσης, Ευγενία Δημητροπούλου κ.α.

Ώρα Έναρξης: 21:00


Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 15,00€
Παιδική παραστάση: 12,00€ για παιδιά και 15,00€ για τους συνοδούς
Προπώληση Εισιτηρίων


Στα Βιβλιοπωλεία:


«Μικρός Κοραής» Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321
“Ευριπίδης” Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 210 6800644
Στο ταμείο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς
Τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων στο 13855


Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets


Info:


Στοιχεία Επικοινωνίας Φεστιβάλ Ρεματιάς:


ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Φιλικής Εταιρίας & Τομπάζη 18- 15232 Χαλάνδρι Τηλ. Επικοινωνίας: 210-6820464
www.festivalrematias.gr
www.halandri.gr
info@festivalrematias.gr / aetopoli@otenet.gr
Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι,τηλ. 210-6825335
Πρόσβαση στο Θέατρο Ρεματιάς:


XAΡΤΗΣ


Από Σταθμό Μετρό Κατεχάκη: τοπική γραμμή ΟΑΣΑ 402 Πολύδροσο


Από Σταθμό Μετρό Χαλάνδρι: τοπική γραμμή ΟΑΣΑ 412 Πολύδροσο και 451 Α΄& Β΄ στάση Φαρίντα Λ. Πεντέλης


Από Αθήνα : Γραμμή ΟΑΣΑ Ε6 και 18 & 19 Τρόλεϊ (Αφετηρία – Μουσείο)


Από Πειραιά: 10 Τρόλεϊ (Τζιτζιφιές – Χαλάνδρι)


Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να καλέσετε το 185


Οργάνωση - Παραγωγή
ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Με την υποστήριξη:
Φ Α Β R I K A Sonic Arts


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...