Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΌΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΚΑΘΑΡΣΗ Η ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΉΜΑ;;

Όταν ο Αριστοτέλης χιλιάδες χρόνια πριν, είπε με περίφημο « ό δήμος ό κρατών" ή οι "ολίγοι"» δεν φανταζότανε πως η σημερινή Ελλάδα θα αντιμετώπιζε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.


Ναι , έλεγε τότε εκείνος , ο λαός δεν είναι αδιάφθορος και φροντίζουν οι ¨ολίγοι¨ να τον ¨φθείρουν¨ με « χάριτες και κέρδη ..» .


Ο λαός πάντοτε υπήρξε ο αδύναμος κρίκος στο πολιτικό παιχνίδι. Αμαθής στη πλειοψηφία σε θέματα εξουσίας, με την μόνιμη αγωνία για την επιβίωση , αποτελεί εύκολη λεία για τους¨ ολίγους¨ του Αριστοτέλη, εκείνους που ονομάζουμε εξουσία.


Τη εξουσία, που με τις προεκλογικές υποσχέσεις ή ακόμα και μετερχόμενη ηθικό και υλικό χρηματισμό, δημιούργησαν διαφθορά του δημόσιου βίου .


Όμως , όπως σοφά είπε ο Αριστοτέλης, ο λαός διαφθείρεται δυσκολότερα από τους κρατούντες, τους ¨ολίγους¨.


Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν οι πολιτικοί να στιγματίσουν ένα λαό για τα δεινά που εκείνοι επισώρευσαν στη χώρα μας, δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την δική τους διαφθορά. Και το πιο σοβαρό που τείνει να εξελιχθεί σε λαϊκό κίνημα, όσο δεν κάνουν κανένα βήμα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις και να παραδώσουν στη δικαιοσύνη εκείνους που ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ σφετερίστηκαν το δημόσιο χρήμα, τόσο και η οργή των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ θα παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, που μπορούν να φτάσουν σε ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.


Μια συμβουλή προς τους πολιτικούς εκείνους που πιθανόν αν διασώθηκαν λόγω ήθους και σεβασμού στον εαυτό τους , αν αυτό το δικαιούται να το κάνει ένας απλός πολίτης.


Κάντε , έστω και τώρα το αυτονόητο..Δώστε στη δικαιοσύνη τους επίορκους συνάδελφους σας, δείχνοντας έτσι τη επιθυμία σας να βάλετε ένα λιθαράκι στη ΚΑΘΑΡΣΗ του δημόσιου βίου της ώρας.


Τώρα όσο είναι ακόμα νωρίς…!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...