Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Με φόντο τη συνάντηση Σαρκοζί-Μέρκελ σήμερα στο Παρίσι στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, δηλώσεις στελεχών της ΕΕ και της ΕΚΤ διαμορφώνουν κλίμα σύγχυσης με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια μάλλον θα γράψουν απώλειες. Ήδη η Γερμανία σημειώνει απώλειες 2,65% αυτή την ώρα, η Αγγλία απώλειες 1,31% και η Γαλλία 1,8%.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει κέρδη 0,66%, αυτή την ώρα, περιορίζοντας τα αρχικά κέρδη πάνω απο 1% πριν λίγο αλλά με πολύ περιορισμένους όγκους, χαρακτηριστικό αφ΄ενός της εποχής αφ΄ετέρου της σύγχυσης για τα προβλήματα της οικονομίας.
Φήμες φέρουν τις τράπεζες Marfin και Πειραιώς να έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συμφωνία συνεργασίας.
Το στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε πριν λίγο ΄΄κατάσταση συναγερμού η παγκόσμια οικονομία΄΄.
Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Ολλανδίας είπε όχι στο Ευρωομόλογο. Αντίσταση φέρνει η Γερμανική πλαυρά, η οποία βλέπει την επόμενη ημέρα της έκδοσης του Ευρωομολόγου.
Αναμονή για την συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί σήμερα, η οποία δεν φαίνεται να δώσει κάτι νέο και δυναμικό ώστε να αλλάξει το ήδη διαμορφωμένο αρνητικό κλίμα  στις αγορές.
Πλήρης απαξίωση για τις τιμές των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε άγνωστα επίπεδα για τις Ελληνικές εταιρείες. Παρ΄όλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Σημάδια δείχνουν ότι ο γενικός δείκτης οδηγείται σε χαμηλότερα επίπεδα περί τις 850-880 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...