Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ....ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!

Είμαστε μάρτυρες ( οι σημερινές γενιές) της χειρότερης οικονομικής, ηθικής, κοινωνικής απαξίωσης ίσως όλων των εποχών.
Η Ελληνική οικονομία σιγά αλλά σταθερά δείχνει όχι μόνο να χάνει κάθε αξία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει στην κατρακύλα, στην οποία υπόκειται σήμερα.
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Δεν τελειώσαμε. Κι ας έχουμε τους πολιτικούς μας να δίνουν ελπίδες διάσωσης μιας χώρας που δεν περιμένει τίποτα παρά μόνο την χρεοκοπία.
Τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικοί αυτοί οδήγησαν τη χώρα, τους Έλληνες σε ατραπούς εύκολους αλλά πονηρούς, χωρίς προοπτική, που θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα στην πτώχευση.
Χτίστηκε ένα υδροκέφαλο κράτος, ένα σάπιο οικονομικό οικοδόμημα, με πλήθος εργαζομένων που προσδοκούσαν στην ευημερία αλλά που ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κατέρρεε. Αυτό, λοιπόν, το σύστημα έφτιαξε επιχειρηματίες - κοράκια, που δεν είχαν καμιά σχέση με την επιχείρηση παρά μόνο με την ΄΄αρπαχτή΄΄ και ασφαλώς με την παρότρυνση και στήριξη των πολιτικών. Σ΄αυτό το οικοδόμημα θεωρείτο μεγάλη μαγκιά να φοροδιαφεύγεις, να παραπλανήσεις την εφορία και το κράτος, ήταν μεγάλη εξυπνάδα. Αυτό το οικοδόμημα απέκτησε και σπουδαία παιδεία, όπου δίδασκε στο μαθητή, στο φοιτητή, τον τρόπο να μην διαβάζει αλλά να γίνεται επιστήμονας, με δικαιώματα, με απαιτήσεις, χωρίς αξίες. Δίδαξε τους διδάσκοντες ότι μπορούν να μεταφέρουν τη γνώση με μικρό κόπο αλλά με επαγγελματισμό στις οικονομικές απιτήσεις του. Έκανε τον πανεπιστημιακό δάσκαλο μικρό επιχειρηματία, που χρησιμοποιούσε το φοιτητή εργαλείο απόκτησης πλούτου όταν απαιτούσε απο εκείνο να κάνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του σε δέκα χρόνια. Έκανε τον καθηγητή στο σχολείο ένα κηφήνα, που ασχολήθηκε μόνο με το συνδικαλισμό και θεωρείτο μεγάλη εξυπνάδα να διδάξει στο μαθητή του πώς θα μπορούσε να αποκτήσει χρήματα χωρίς να κουράζεται, χωρίς κόπο. Έκανε το δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανταγωνιστή αυτού της δευτεροβάθμιας, σε αμοιβές γιατί καλλιέργησε την ΄΄πολιτική φιλία΄΄, την πολιτική εξάρτηση.
Έκπαίδευσε το γιατρό να είναι πανούργος στο φακελάκι, στο ξεπούλημα του λειτουργήματός του, στην απαξίωση του πολυτιμότερου αγαθού τη ζωή. Το έκανε αντικείμενο εμπορίου. Γαλούχησε το δικηγόρο στο ψέμμα και την απάτη. Του δίδαξε πώς θα βρίσκεται μέσα σε κυκλώματα για να αποκτήσει μεγαλύτερο πλούτο.
Αυτό το σύστημα βλέπουμε σήμερα να καταρρέει και ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι θα κατέρρε. Μαζί με αυτούς που γαλουχήθηκαν και στήριξαν και ικανοποίησαν και ικανοποιήθηκαν απ΄αυτό το σύστημα, δυστυχώς, θα χαθούν και υγιείς δυνάμεις είτε υπαλλήλων είτε επιχειρηματιών είτε δασκάλων είτε καθηγητών είτε δικηγόρων είτε γιατρών είτε ....είτε...
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Δεν τελιώσαμε όσο κι αν η σημερινή κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση θέλει να μας μεταφέρει ελπίδα. Ο κ Βενιζέλος, για παράδειγμα, αυτό που μας είπε χθες στη συνέντευξή του ήταν ότι αυτός ΄΄θυσίασε την όποια πολιτική του προοπτική για να .....σώσει της Ελλάδα αναλαμβάνοντας, χωρίς να το θέλει το υπουργείο οικονομίας. σε αντίθεση με τον Σαμαρά που κάνει πολιτική με προοπτική να γίνει πρωθυπουργός΄΄!! Αυτά είναι επιχειρήματα που λέγονται απο τους πολιτικούς την ώρα που η χώρα έχει καταρρεύσει, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, υγιείς οικονομικές δυνάμεις σέρνονται, επιχειρηματίες διώχνουν τα χρήματά τους σε ασφαλή καταφύγια έξω απο τη χώρα, την ώρα που το τραπεζικό σύστημα που το έκαναν οι ίδιοι, παρασύρει κάθε μικρή ή μεγάλη οικονομική δραστηριότητα στον αφανισμό, την ώρα που μαγαζιά-επιχειρήσεις κλειδώνουν και κόποι πολλών χρόνων μηδενίζονται, εξαϋλώνονται.
Αυτοί, λοιπόν, είναι οι πολιτικοί μας, που ασχολούνται με το ατομικό τους συμφέρον, με το ΄΄εγώ΄΄ τους και ποτέ με το ΄΄εμείς΄΄. Απαιτείται γενναιότητα, αρετή και αγάπη για την πατρίδα για να δει και υπερασπιστεί κάποιος πολιτικός το ΄΄εμείς΄΄. Σήμερα λείπει ο πολιτικός με αρετή και δικαιοσύνη. Κι είναι μακρύς ο δρόμος για να βρεθεί!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...