Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Δύσκολη προμηνύεται η «μάχη» με την τρόικα λόγω απόκλισης από τους στόχους

Για πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με την , πρέπει να ετοιμαστεί η κυβέρνηση, λένε πηγές που βρίσκονται κοντά στους ελεγκτές, λόγω της διαφαινόμενης απόκλισης από τους στόχους για το 2011.



Οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής ενόψει της έκτης δόσης και από ό,τι λένε οι γνωρίζοντες δεν έχουν έχουν πειστεί ότι η μη επίτευξη των στόχων οφείλεται αποκλειστικά στη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ύφεση.


H Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, είπε πηγή κοντά στην τρόικα την Παρασκευή, όπως αναφέρει το Reuters.


«Υπάρχει κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, με τους Έλληνες να τον αποδίδουν στην μεγάλη ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.


«Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις. Δεν θα είναι εύκολα την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...