Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

΄΄ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ΄΄ Α. ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ

Πολιτισμός; Όχι ευχαριστώ! «…έτσι λειτουργεί η διοίκηση Στεργίου!!!»



Κατακτήσεις και υποδομές στον ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού, που χρόνια τώρα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, τηρούσαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μας, έρχονται να καταργηθούν από την σημερινή διοίκηση, κάνοντας σημαία το «Αποφασίζομεν και διατάζομεν, χωρίς να δίνουμε λόγο σε κανέναν»!


Δια στόματος του Προέδρου του Ν.Π. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. Μπούρα, αλλά και της μονίμως θυμωμένης και εν εξάλλω (sic) γραμματέως κας Φετάνη, ακούμε σε κάθε συνεδρίαση να διατυμπανίζουν ότι η λειτουργία του νομικού προσώπου είναι υπόθεση προσωπική, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν , μόνο αυτοί ξέρουν από Διοίκηση, χειρίζονται τα θέματα κατά βούληση, έχουν πλειοψηφία και επομένως δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζητήσεις και διαβούλευση.


Ειδικότερα στην τελευταία συνεδρίαση, η κατάσταση από τον Πρόεδρο και την κα Φετάνη ήταν τεταμένη σε όλη τη διάρκεια της. Από το πιο απλό θέμα (χορήγηση μιας αίθουσας ) έως και το πιο σοβαρό που ήταν το κλείσιμο του Πολιτιστικού Κέντρου και οι διαπραγματεύσεις με τους Συλλόγους του Δήμου προκειμένου να αναλάβουν τα τμήματα που λειτουργούσαν μέσα στο πολιτιστικό κέντρο και μάλιστα εκτός ημερησίας διάταξης.


Σε τοποθέτηση που προσπάθησε να κάνει η εκπρόσωπος της κίνησης μας Ηρώ Αντωνοπούλου, για τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση το συγκεκριμένο θέμα όπως «ότι δεν ήρθε ποτέ θέμα για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων του πολιτιστικού κέντρου, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να δοθούν στους συλλόγους, προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής για τον κάθε σύλλογο, πώς υπολογίστηκε το ποσό που θα εισπράττει το Πολιτιστικό κλπ,» εκτός του ότι της αφαιρέθηκε ο λόγος, διότι τάχα είχε καταχραστεί τον χρόνο της, ακούστηκαν και απίστευτες εκφράσεις όπως «Εμείς είμαστε διοίκηση, εμείς αποφασίζουμε και εκτελούμε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναφορά σε κανέναν. Και βέβαια με το γνωστό σύνθημα τους «Έτσι λειτουργεί η Διοίκηση Στεργίου»!!!


Θα αποφύγουμε να μεταφέρουμε εδώ τις βαρύτατες και προσβλητικές εκφράσεις που ξεστόμισε η κα Φετάνη για τους μαθητές των τμημάτων παραδοσιακών, ευρωπαϊκών και latin χορών, θεωρώντας ότι μόνο πολιτισμό δεν προάγουν…Ντροπή!


Σε εποχές όπου η πολιτιστική ταυτότητα της χώρας μας δοκιμάζεται σκληρά και χαρακτηρίζεται είδος …πολυτελείας, οι πολιτιστικοί «άρχοντες» της πόλης μας αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά! Να υποβαθμίσουν απόλυτα τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας θεωρώντας περιττή κάθε πολιτιστική δραστηριότητα αφού δεν φέρνει «χρήμα»…


Θα μας βρουν απέναντι τους!


Και όχι μόνο την κίνηση μας. Αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας που εδώ και χρόνια με πολύ δουλειά και μεράκι έστησαν το πολιτιστικό μας κέντρο και το έκαναν σημείο αναφοράς πολιτισμού και δημιουργίας στην πόλη.
Η «Πεντέλη εν Δράσει» θα πραγματοποιήσει άμεσα κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες του δήμου μας σε όποιον χώρο και αν ανήκουν να βρεθούν απέναντι στα σχέδια της διοίκησης που προσπαθεί να σβήσει και το τελευταίο οχυρό δημιουργίας της πόλης μας!
Το γραφείο τύπου
Πεντέλη Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...