Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με αντικείμενο την μετακίνηση - μεταφορά των τελευταίων  18 εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης στο δήμο ανεδείχθησαν σηματικά γεγονότα.
Το πρώτο και σε απάντηση σκοπίμως διαστρεβλομένων δημοσιευμάτων η πρόταση του δημοτικού μας συνδυασμού σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις ήταν:
Συμφωνήσαμε στη μετακίνηση των 12 εργαζομένων, οι οποίοι πληρούν την νομιμότητα και έτσι όπως η υπηρεσία του δήμου εισηγείται.
Διαφωνήσαμε στο τρόπο που εμφάνισε η δημοτική αρχή τον τρόπο που διαχώρισε τους εργαζόμενους. Είπαμε ότι και οι εξ δεν πληρούν απόλυτα την νομιμότητα. Η όποια μετακίνηση εργαζομένων των οποίων ο τρόπος πρόσληψης περιέχει παράνομες πράξεις ενέχει καταλογισμούς και ασφαλώς ποινικές διαστάσεις. Έτσι προτείναμε απο τους εξ εργαζόμενους, οι τρείς που χρηματοδοτούνται απο τον ΟΑΕΔ με ειδικά προγράμματα στήριξης και εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες, να μετακινηθούν αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως συνδυασμός, για την οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν υπάρξει στο μέλλον.
Προτείναμε την μη μετακίνηση του διευθυντού της δημοτικής επιχείρησης διότι προσελήφθη με κριτήρια στελέχους και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του ΑΣΕΠ και χαρακτηρίζεται ως μετακλητός.
Προτείναμε την μη μετακίνηση των δύο εργαζομένων που στηρίζουν τις κοινωνικές δράσεις του δήμου με το σκεπτικό της έλλειψης στοιχείων στον τρόπο πρόσληψής τους, το οποίο επισημαίνει και η υπηρεσία του δήμου.
Διευκρινήσαμε στη δευτερολογία μας ότι θα συμφωνήσουμε στην μετακίνηση και των δύο αυτών εργαζομένων με την προϋπόθεση ότι μπορεί να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η νομιμότητα και ασφαλώς η στήριξη του δήμου.
Τονίζουμε, όμως, ότι σκόπιμα δημοσιεύματα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να υποβαθμίσουν την πρότασή μας, η οποία βρίσκεται εναρμονισμένη κατ΄αρχήν, με την νομιμότητα και κατά δεύτερο πήραμε την πολιτική απόφαση να στηρίξουμε την μετακίνηση εργαζομένων ειδικών περιπτώσεων και οι οποίοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας.
Επίσης, καταγγέλλουμε την όλη τεκμηρίωση και προτάσεις του δημάρχου, ο οποίος δεν εισηγήθηκε όπως όφειλε στο δημοτικό συμβούλιο την δική του πρόταση και ως θεσμικός πολιτικός παράγοντας και ως νομικός παρά κρύφτηκε πίσω απο την εισήγηση των υπηρεσιών του δήμου οι οποίες διατηρώντας την νομιμότητα εισηγήθηκαν τις απολύσεις των εργαζομένων που δεν τηρούσαν τις διατάξεις του νόμου.
Και ενώ αρχικά ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την εισήγηση άλλαξε στην πορεία προτείνοντας την μετακίνηση όλων πλήν του διευθυντού της δημοτικής επιχείρησης, με την προϋπόθεση να στηριχθεί απο όλους τους δημοτικούς συμβούλους με ομόφωνη απόφαση. Στη συνέχεια άλλαξε και πάλι την πρότασή του λέγοντας ότι αρκείται στην σχετική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.
Θεωρήσαμε ότι είναι ανάγκη να κάνουμε έναν απολογισμό της δράσης αυτής του δήμου, της ίδρυσης και λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης, που κανείς άλλος δεν έκανε ώς όφειλε. Επιχειρήσαμε την περιγραφή των άστοχων και πολλές φορές κρυφών ενεργειών της διοίκησης του δήμου, μετατρέποντας τη δημοτική επιχείρηση σε βιομηχανία ρουσφετιών που είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των δημοτών με υπέρογκα ποσά, τονίζοντας ότι η δημοτική επιχείρηση κλείνει με άνοιγμα 2 εκατομμυρίων ευρώ (κατ΄εκτίμηση, επισήμως 1,6 εκατομμυρίων ευρώ με επίσημη δήλωση του δημάρχου μόλις χθες). Η επιβάρυνση αυτή μετακυλίεται στις πλάτες των δημοτών και οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα και τις αστοχίες της διοίκησης, η οποία για μια ακόμη φορά προσπάθησε να υπερασπιστεί το έργο της στη δημοτική επιχείρηση.
Τώρα, πώς είναι δυνατό η δημοτική επιχείρηση να φορτώνει με δύο εκατομμύρια ευρώ τους δημότες και να χαρακτηρίζεται επιτυχημένη και να αμοίβεται για την ΄΄προσφορά΄΄ της δεν μπορέσαμε ποτέ να κατανοήσουμε.
Ασφαλώς είναι κατανοητό απο μέρος της αντιπολίτευσης το πάραπάνω γεγονός, η οποία με ύπουλο τρόπο δημοσιεύει θέσεις δικές μας που διαστρεβλώνουν την αλήθεια ενώ αποσιωπούν την πραγματικότητα, χωρίς να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημοτών αποδεχόμενοι σιωπηλά και έντεχνα τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.
Επισημαίνουμε ότι συγκεκριμένη δημοτική παράταξη με σκοπιμότητα και δόλιο τρόπο, μονίμως, διαστρεβλώνει τις θέσεις του συνδυασμού μας, αφήνει υπονοούμενα στο δημοτικό συμβούλιο με τρόπο που θυμίζει μαθητή που απολογείται στο καθηγητή του (στον δήμαρχο ασφαλώς) και για την οποία δημοτική παράταξη εμείς υποψιαζόμαστε οτι παίζει διπλό πολιτικό ρόλο.
Η διαδικασία χθες ανέδειξε ακόμη μια φορά την έλλειψη σοβαρότητας απο την πλευρά του δημάρχου, ο οποίος και πάλι δεν ήταν ούτε σαφής ούτε εμπεριστατωμένος, όπως οφείλει να είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...