Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ;

Οι αποφάσεις και η υλοποίησή τους απο το δήμαρχο σε ότι αφορά τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση τους δημότες.
Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι ή κατάσταση αυτή απο σημείο τριβής μεταξύ των δημοτών και όχι μεταξύ των δημοτών με τους δημότες.
Είναι άξιο σημείωσης το γεγονός ότι οι δημότες της οδού Αργυροκάστρου είναι εκείνοι που δέχθηκαν τις επιπτώσεις αυθαίρετης κυκλοφοριακής παρέμβασης. Οι κάτοικοι ασφαλώς διμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές αυτές, οι οποίες έφεραν ισχυρή αναστάτωση στους δημότες κυρίως, όμως, έθεσε σε κίνδυνο την κυκλοφορία των μαθητών που διέρχονται απο το δρόμο αυτό μεταβαίνοντας στά σχολεία της περιοχής. Η αύξηση της κυκλοφορίας σ΄ένα δρόμο που είχε άλλες προδιαγραφές, αύξησε και την πιθανότητα θανατηφόρου ατυχήματος με μαθητές στο δρόμο αυτό. Οι ενστάσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων που ήταν και φυσιολογικές δεν έφεραν το καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίθετα βρήκαν απέναντι εχθρικά τον δήμαρχο, ο οποίος βρέθηκε ακόμη μια φορά έκθετος αφού οι παρεμβάσεις αυτές δεν στηρίζονται σε κυκλοφοριακή μελέτη ευρύτερου χαρακτήρα.
Αυτό, όμως, έφερε κι ένα άλλο αποτέλεσμα κυρίως όταν οι προτάσεις των κατοίκων της οδού Αργυροκάστρου απαίτησαν την επαναφορά της κυκλοφορίας στην προηγούμενη κατάσταση. Τότε διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της οδού Εθν. Αντιστάσεως, οι οποίοι φαίνεται ότι πίεζαν το δήμαρχο στην εφαρμογή άλλων υποσχέσεων προς εκείνους για την μετρίαση της διέλευσης των αυτοκινήτων απο την οδό αυτή.
Έτσι οι δύο ομάδες κατοίκων ήλθαν απέναντι. Ουσιαστικά οι αυθαιρεσίες του δημάρχου φέρνουν τους δημότες απέναντι υπερασπιζόμενοι το συμφέρον τους ο καθένας.
Θα μας επιτραπεί εδώ να υποθέσουμε ότι μπορεί αυτή η κατάσταση να κρύβει κίνηση τακτικής, ελλιγμός, απο την πλευρά του δημάρχου για να δείξει ότι για το ίδιο θέμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και συμφέροντα. Όμως αν είναι έτσι ξεχνά ότι οι τακτικές αυτές δεν αποτελεούν δείγματα σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης. Είναι τακτικές απαρχαιομένου χαρακτήρα, παλαιάς σχολής πολιτικών, που αυτές μπορεί κάποτε να περνούσαν σήμερα, όμως όχι μόνο δεν περνούν αλλά έχουν και συνέπειες. Το δυστύχημα είναι ότι δεν την πληρώνει ο δήμαρχος αλλά οι δημότες!!!
Υπάρχει, όμως και ένα σοβαρότερο στοιχείο στην όλη υπόθεση. Το γεγονός ότι ο δήμαρχος προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές υποσχέθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις διάφορα. Τώρα καλείται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις. Πώς, όμως; Κάποιοι θα βρεθούν χωρίς καμιά υπόσχεση να υλοποιείται. Κάποιοι μπορεί να είναι περισσότερο τυχεροί, γιατί ίσως να βρίσκονται και πιο κοντά σε κομματικούς μηχανισμούς.
Έτσι λειτουργεί η σημερινή διοίκηση με παλαιοκομματικά κριτήρια και υποσχέσεις που κοστίζουν και πληρώνονται μετά τις εκλογές.
Ας έχουμε στο μυαλό μας τελικά, με ποιά κριτήρια θέλουμε να επιλέγουμε τους υποψηφίους για τη δαιχείριση των δημοσίων πραγμάτων με αντικειμνικό και σύγχρονο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...