Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποφασίσαμε να παραστούμε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για να καλύψουμε απο πρώτο χέρι ρεπορταζιακά τα γεγονότα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας (είχαμε αναφέρει ότι Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ αναβαθμίζεται ηλεκτρονικά και ασφαλώς στελεχιακά). Με ένα απλό τηλέφωνο και βέβαια με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μας (Lap top) θα μεταδίδουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα απο τη Θεσσαλονίκη απο σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι με την συνέντευξη τύπου.
Οι πρώτες εικόνες που είδαμε είναι ότι πολλά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε όλα τα σημεία απ΄όπου θα περάσει και θα σταθεί ο Σαμαράς. Δεν υπάρχουν οι εικόνες της ισχυρής παρουσίας αστυνομικής δύναμης όπως το περασμένο σαββατοκύριακο. Υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας κυρίως γύρω απο το χώρο της ομιλίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς απο χθές το απόγευμα συναντά φορείς, φοιτητές, ΟΝΝΕΔ, επαγγελματίες, άτομα και ενημερώνεται για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Απαντά σε ερωτήσεις, σε θέματα της επικαιρότητας κυρίως επι των οικονομικών και στις τελευταίες εξελίξεις. Εμμέσως ξεδιπλώνει το πρόγραμμα της Ν.Δ. θεωρώντας ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι κυβέρνηση.
Πολλές φορές επαναλαμβάνει ότι έρχονται εκλογές αλλά και επαναλαμβάνει ότι η Ν.Δ. ζητεί εκλογές για να εφαρμοστεί ένα άλλο πρόγραμμα, μια άλλη πολιτική.
Ασκεί κριτική στη κυβέρνηση σε πολύ ήπιους τόνους ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα περνά μια πολύ κακή στιγμή στην ιστορία της και απαιτείται μεγάλη προσοχή.
Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί η παρουσία του Κώστα Καραμανλή εδώ. Απ΄ότι μαθαίνουμε η παρουσία του έχει διπλό χαρακτήρα. Πρώτο να δηλώσει την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά και δεύτερο ότι είναι στα πολιτικά πράγματα και δεν αποστασιοποιήθηκε ποτέ. Αντιθέτως είναι ενεργός και διαθέσιμος να προσφέρει τις υπηρείες του. Τα μηνύματα που δέχεται, όπως μας αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, άμεσα και έμμεσα είναι ότι η βάση της Ν.Δ. όχι απλά τον στηρίζει αλλά και τον αναζητεί και στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Καραμανλής ανταποκρίνεται με την παρουσία του σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την χώρα.
Μάλιστα ακούσαμε ότι θα του επιφυλάξουν μεγάλη υποδοχή όταν θα προσέρχεται στην αίθουσα της ομιλίας.
Οι πληροφορίες μας λέγουν ότι στην ομιλία του ο Σαμαράς θα έιναι απόλυτα εμπεριστατωμένος, θα ασκήσει αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, θα πεί όχι στο τελευταίο χαράτσι- φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση, θα συμφωνήσει με την ελάφρυνση του δημόσιου τομέα με άλλο πρόγραμμα και σταδιακά, θα αναφερθεί στις εξελίξεις στην περιοχή της Κύπρου με την Τουρκία, θα αναφερθεί στο γεγονός ότι έχει συναινέσει  σε πολλά σημεία σε προτάσεις της κυβέρνησης, όπως στο άσυλο και στο νόμο για την γ΄βάθμια εκαπίδευση ενώ θα επαναλάβει ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ σε προτάσεις που κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και αντίθετα με το πρόγραμμα της Ν.Δ και τις προτάσεις ΖΑΠΠΕΙΟ.
Το πρώτο ρεπορταζ απο Θεσσαλονίκη. Θα ενημερώσουμε με όλες τις εξελίξεις εκ νέου αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...