Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις  φαίνεται ότι συβασιούχοι ορισμένου και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο δήμο πρέπει να ετοιμάζονται να φεύγουν, δυστυχώς, απο την εργασιακή δύναμη του δήμου.
Τα μέτρα που ετοιμάζονται θα φέρουν σημαντικά προβλήματα στους εργαζόμενους που αριθμούν στο δήμο περίπου στα 60 άτομα αυτών των κατηγοριών. 60 οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο. Ανατρέπεται το πρόγραμμα αυτών των οικογενειών και ουδείς γνωρίζει την τύχη αυτών των ανθρώπων.
Όμως πρόβλημα θα προκύψει σε δύο επίπεδα και στο δήμο. Πρώτον μειώνεται η δύναμη του δήμου, αποδυναμώνεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αναπληρωθεί ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται κάποια εναλλακτική λύση. Το πρώτο χτύπημα στην τοπική αυτοδιοίκηση δόθηκε με το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄ που δεν μπόρεσε ούτε έναρξη λειτουργίας να κάνει. Τα κενά είναι τεράστια είτε στην πρακτική της καθημερινότητας αφού δεν έχουν στηριχθεί οι αλλαγές αυτές απο την ανάλογη νομική κάλυψη. Ούτε και οι χρηματοδοτήσεις έρχονται όπως τουλάχιστον είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
Δεύτερον, είναι γεγονός ότι ο προϋπολογισμός χρήσης 2011 και πολύ περισσότερο του 2012 έχει τιναχθεί στον αέρα. Ούτε ισοσκελισμένος θα είναι ούτε και πραγματικός αυτός του 2011.
Οι προϋπολογισμοί απο φέτος θα είναι φτωχότεροι και περισσότερο αδύναμοι. Σίγουρα επιβαρύνεται ο δήμος και ατο γεγονός ότι είναι σημαντικά ανοιχτός σε δάνεια και υποχρεώσεις τρίτων. Ασφαλώς με την απόλυση των συμβασιούχων οι μισθοδοτικές υποχρεώσεις του δήμου μικραίνουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο δήμος έχει επαρκή οικονομική υποδομή να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα.
Χειρότερα θα είναι τα πράγματα για το 2012.
Υπό την έννοια αυτή, θυμόμαστε την ερώτηση του κ. Ζήση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που αναφέρονταν στο ζήτημα αυτό αν και κατά πόσο ο δήμος έχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Ασφαλώς η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν απάντησε αλλά σαφώς εννόησε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο.
Θα τολμούσαμε να πούμε ότι και η καθυστέρηση της οικονομικής ενημέρωσης με τη λήξη του δευτέρου τριμήνου στο δημοτικό συμβούλιο οφείλεται σ΄αυτό το γεγονός. Η δημοτική αρχή όμως σιωπά εκκοφαντικά!!!
Μας περιμένουν σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα που δεν θα το φανταζόμαστε.
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...