Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ...ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τι θα μπορούσε να πει κανείς με τη κυβέρνηση. Η απόλυτη προχειρότητα. Έχει αναστατωθεί όλη η κυβέρνηση με τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα. Ο καθένας ακόμη και υπουργός λέει ό,τι θέλει.
Την Κυριακή Ο κ. Βενιζέλος δήλωνε ότι θα επιβληθεί ένας μικρός φόρος στα ακίνητα που θα έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης και ανέφερε ότι η κλίμακα ανά τετραγωνικό μέτρο δομημένης κατοικίας θα είναι απο μισό ευρώ μέχρι 10 ευρώ.
Η κλίμακα άλλαξε προς τα χειρότερα ασφαλώς. Αρχίζει απο τρία ευρώ και φτάνει στα είκοσι!!
Προβλήματα προέκυψαν ποιοί θα απαλλαγούν, αν απαλλαγούν, ποιές κοινωνικές ομάδες. Οι άνεργοι, οι ανάπηροι, οι συνταξιούχοι με χαμηλό εισόδημα, τα αγροκτήματα, οι κλειστές κατοικίες που δεν έχουν ρεύμα και τόσες άλλες περιπτώσεις.
Σ΄αυτό το χαμό η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να βρεί μια φόρμουλα ώστε κατ΄αρχήν να πείσει τους δικούς της βουλευτές που αντιδρούν και μάλιστα έντονα και στη συνέχεια να πείσουν, αν πείσουν, το λαό.
Πρόβλημα προέκυψε και με τα ακίνητα της εκκλησίας. Εκεί οι υπουργοί είναι μοιρασμένοι. Βουλευτές δηλώνουν ότι αυτό ίσως να είναι η αρχή να ξεχυλίσει το ποτήρι της υπομονής όταν η πρόταση έλθει στη βουλή για ψήφιση. Για κάποιους θα είναι και η αιτία είτε να μην ψηφίσουν είτε ακόμη και να αποστασιοποιηθούν ακόμη και απο το κόμμα. Αυτά δηλώνουν σε πηγαδάκια μεταξύ τους.Πώς λοιπόν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει; Πώς θα προχωρήσει; Πώς θα πείσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...