Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα στην Αθήνα η τρόικα για εντατικούς ελέγχους - Σε έκτακτο Eurogroup η απόφαση για την 6η δόση

Σήμερα Πέμπτη επιστρέφει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας για την αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας, από την ολοκλήρωση της οποίας θα ληφθεί και η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κομισιόν. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από την Τρόικα, καθώς όπως φαίνεται οι τελευταίες δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης "έπεισαν" τους επικεφαλής για τις προθέσεις εφαρμογής του Μεσοπροθέσμου.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker δήλωσε πως oι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα επέστρεφαν πιθανότατα σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.


Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup εντός του Οκτωβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου. Επομένως, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση στο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα, αλλά στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια του ίδιου μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...