Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗ Ν ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνεχίζεται ο «λιθοβολισμός» στο διαδικτυακό προφίλ του πρωθυπουργού στο facebook, όπου τα πνεύματα έχουν οξυνθεί έπειτα από τη φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση την περασμένη Κυριακή. «Θα κάνω όποια αλλαγή απαιτείται για να αλλάξει οριστικά η χώρα και να μην ξαναζήσουμε όσα ζούμε σήμερα. Να τελειώσουμε με την ανασφάλεια και την αγωνία» διαμηνύει ο πρωθυπουργός μέσω της σελίδας του, με τη νέα ανάρτηση να πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των χρηστών του δικτύου. Οι ψυχραιμότεροι απαντούν με νουθεσίες, οι οργισμένοι εξαπολύουν βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν λείπουν και οι απελπισμένοι, που ζητούν ευθέως οίκτο από την κυβέρνηση.



«Το θέμα είναι, κύριε πρωθυπουργέ, πως τίποτα δεν προμηνύει ότι πλησιάζουμε έστω και ελάχιστα προς το τέλος της αγωνίας και του φόβου, μάλλον αυτά τα αισθήματα γίνονται όλο και πιο έντονα καθημερινά. Ζω με τη μητέρα μου, η οποία παίρνει 500 ευρώ σύνταξη, από την οποία της κόψατε και 20 ευρώ για κρατήσεις, και εγώ δεν βρίσκω πουθενά δουλειά. Δείξτε λοιπόν προς τα πού να κοιτάξω για να δω το τέλος της ανασφάλειας...». Μ' αυτά τα λόγια καλεί τον πρωθυπουργό η χρήστρια να μοιραστεί μαζί της τη δική της πραγματικότητα, για να λάβει μήνυμα συμπαράστασης από τον επόμενο σχολιαστή: «Γεωργία, πολλοί νέοι και γυναίκες είναι στην ίδια ακριβώς μοίρα. Χαρά στον σοσιαλισμό!»


«Nωρίς το θυμήθηκες να τις κάνεις τις αλλαγές... περίμενε λίγο ακόμη και θα τις κάνεις από την αντιπολίτευση με την ησυχία σου. Στο μεταξύ, Γιώργο, δεν πας να δεις αν έρχονται τα 35 δισ. που έφυγαν στο εξωτερικό επί της διακυβέρνησής σου;» γράφει άλλη χρήστρια, ενώ η απόγνωση των πολιτών αποτυπώνεται ανάγλυφα στον ηλεκτρονικό τοίχο του πρωθυπουργού: «Η ανασφάλεια και η αγωνία θα μας πεθάνουν... Και η έλλειψη διεξόδου». «Εχετε την εντύπωση πως τα διαβάζει αυτά που γράφουμε; Ξέρει αυτά που περνάμε; Νιώθει τις αγωνίες μας; Οχι. Απλά όχι! Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν τον νοιάζει! Απλά μια ερώτηση θέλω να κάνω σε όλους σας "πώς μπορεί να μη χρεοκοπήσει ένα κράτος, αν χρεοκοπησουν οι πολίτες του;"» απορεί εκφράζοντας την αγωνία του άλλος χρήστης.


«Αυτά που λέει από πού τα διαβάζει; Μήπως από τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ;» σχολιάζει ειρωνικά κάποιος, ενώ στην ερώτηση άλλου χρήστη για ποιον λόγο τόσος κόσμος παρακολουθεί τη συγκεκριμένη σελίδα του πρωθυπουργού, αφού το μόνο που κάνει είναι να επισημαίνει την ανεπάρκειά του, η απάντηση έρχεται από τη σχολιάστρια που παρατηρεί: «Ακολουθούμε τη σελίδα του... για να βλέπουμε από πρώτο χέρι την ανικανότητά του. Μπας και φυλαχτούμε επιτέλους! Ευτυχώς που τα βλέπουμε άμεσα!»


Σκληρή κριτική όμως στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ασκούν ακόμα και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. «Με όλο τον σεβασμό, κύριε Παπανδρέου... και ακριβώς γιατί σας έχω ψηφίσει... νομίζω πως το πάτε λάθος! Θα συμφωνήσω με τη φίλη παραπάνω πως κάνετε αλλαγές εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων του λαού. Εντοπίσατε για παράδειγμα συντάξεις αναπήρων μαϊμού και πεθαμένων και τι κάνατε; Τους πήρατε αναδρομικά αυτά που στερήσανε από εμάς; Οχι! Γιατί;» ρωτά τον πρωθυπουργό ένας πολίτης και ψηφοφόρος του κόμματος, ενώ άλλος εκφράζει τον φόβο του για τις ημέρες που έρχονται: «Δυστυχώς μόνο ερωτήσεις βλέπω! Οι απαντήσεις... πότε; Απλά θέλω να ρωτήσω... αν... αν λέω... αν δεν πετύχει η συνταγή Βενιζέλου, όλες αυτές οι θυσίες τι θα γίνουν; Θα γίνουμε απλά δυο φορές φτωχοί;»


Το σφυροκόπημα όμως συνεχίζεται και ως απάντηση των θέσεων του πρωθυπουργού που διατυπώθηκαν στη σελίδα του κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, της ΔΕΘ. Στην ανάρτηση «Αν ο καθένας μας κάνει ένα βήμα συνεισφοράς, η χώρα μας θα κάνει δέκα βήματα μπροστά» η απάντηση είναι δεικτική: «Ναι, αλλά στα δυο βήματα μπροστά είναι ο γκρεμός...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...