Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

.Κορυφαίος Σύμβουλος του ΔΝΤ μιλά για πιθανή χρηματοοικονομική καταστροφή εντός 2-3 εβδομάδων

“Αν δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν (τη χρηματοοικονομική κρίση) με έναν αξιόπιστο τρόπο, πιστεύω ότι πιθανόν εντός 2-3 εβδομάδων θα έχουμε μία κατάρρευση στο κρατικό χρέος που θα προκαλέσει κατάρρευση σε όλο το εύρος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.



Δε μιλούμε μόνο για μία σχετικά μικρή βελγική τράπεζα αλλά για τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, τις πιο μεγάλες τράπεζες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, θα επεκταθεί παντού γιατί το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα είναι τόσο συνδεδεμένο. Όλες αυτές οι τράπεζες συνδέονται με κάθε σημαντική τράπεζα των ΗΠΑ, της Ιαπωνία και ολόκληρου του κόσμου.
Αυτή θα είναι, κατά τη γνώμη μου μία κρίση πιο σοβαρή από αυτήν του 2008... Δε γνωρίζουμε την κατάσταση των CDS που έχουν οι τράπεζες ως ασφάλιστρο για μία κρατική πτώχευση ή για μία πτώχευση ευρωπαϊκών τραπεζών, ούτε γνωρίζουμε την κατάσταση με τα CDS που διακρατούν οι βρετανικές τράπεζες αλλά ούτε είμαστε σίγουροι πόσο μεγάλη είναι η έκθεση των βρετανικών τραπεζών σε ιρλανδικές τράπεζες.”


Αυτά είπε ο και αν νομίζετε ότι δεν αξίζει να τους δώσετε σημασία γιατί προέρχονται από έναν ακόμη καταστροφολόγο αξίζει να σημειωθεί πως ο Shapiro ήταν πρώην υφυπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, έχει διδακτορικό από το Harvard, ήταν επόπτης του Census Bureau, επισκέπτης καθηγητής στο Harvard και το Brookings και μέλος στο National Bureau of Economic Research. Επίσης, είναι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...