Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗ 2010 ΣΤΟ Δ.Σ.

Σ΄ενα άλλο κλίμα, κλίμα αυστηρότητας στην τήρηση του κανονισμού της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που προσπάθησε να επιβάλλει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ψηφίστηκε ο απολογισμός - ισολογισμός της χρήσης του 2010.
Μαζί με το θέμα αυτό ψηφίστηκε και πάλι κατά πλειοψηφία το ζήτημα της ανάθεσης της κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη.
Το ερώτημα που τίθεται και προέκυψε απο τη διαδικασία είναι τι είδους συζήτηση είναι αυτή στο δημοτικό συμβούλιο όταν τίθενται χρονικά όρια ομιλίας. Τι συζητήσεις είναι αυτές όταν η δημοτική αρχή έρχεται με καθαρή πρόθεση να μην δεχθεί καμιά πρόταση, καμιά άλλη άποψη προς το καλύτερο για κάθε ζήτημα; Οι αναλύσεις και οι θέσεις ή οι προτάσεις παρ΄όλο που είναι σε τεκμηριωμένο επίπεδο και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις δεν καταγράφονται και δεν περνούν στις τελικές αποφάσεις. Ποιό το νόημα της ύπαρξης του δημοτικού συμβουλίου; Μόνο η επιδίωξη της τυπικής νομιμοποίησης των εισηγήσεων.
Αυτά αποτελούν σημάδια αυταρχισμού και κατάχρησης της εξουσίας. Άκρως αντιδημοκρατικές αντιλήψεις που φοβόμαστε ότι δεν θα έχουν καλή κατάληξη. Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν κάποτε σε εκκρήξεις και έντονες διαμαρτυρίες. Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται φαινόμενα αυτού του είδους. Μάλιστα επιτείνεται το πρόβλημα όταν προσπαθεί το προεδρείο να επιβάλλει αυστηρά διαδιακασίες ξεπερασμένες και χωρίς καμιά αναγνώριση στα σοβαρά θέμάτα, που απασχολούν την πόλη.
Λυγίζει σε παράλογες απαιτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι συνεδριάσεις να τελειώνουν γρήγορα!!!!
Με το πρόσχημα αυτό περνούν θέματα χωρίς βαθιά και αναλυτική διερεύνηση και που τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...