Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ BLOG ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΔΙΈΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Μέρος του 12σέλιδου κειμένου των συμπερασμάτων της σημερινής Συνόδου Κορυφής διέρρευσε πριν από λίγο σε μπλογκ των Financial Times, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα ακόμη «ευχολόγιο» για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και της δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να προχωρήσει η ευρωζώνη.



Με τις μέχρι τώρα διαρροές οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καλωσορίζουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, κατά τη χθεσινή 10ωρη συνεδρίαση τους, ωστόσο δεν γίνεται πουθενά αναφορά για κάποια τελική απόφαση σήμερα. Το μοναδικό ζήτημα που φαίνεται ότι υπάρχουν ελπίδες ότι θα κλείσει είναι το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.


Οι Ευρωπαίοι θα αφήνουν ανοιχτές τις διαπραγματεύσεις μέχρι την επόμενη Σύνοδο της Τετάρτης, όπου και θα συμμετάσχουν και οι 27 ηγέτες (όχι μόνο της ευρωζώνης), ενώ πιθανό είναι να ξανασυνεδριάσουν οι υπουργοί οικονομικών.


Τα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης περιορίζονται σε 3 σελίδες, όπου απουσιάζουν λεπτομέρειες για συγκεκριμένες δράσεις, αλλά βρίθουν λεπτομερειών για την οικονομική ανάπτυξη και τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας. Μάλιστα, δίδεται και η δικαιοδοσία στις Βρυξέλλες να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο για την φορολογία και τις κρατικές δαπάνες των χωρών μελών.


Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι αναμένεται να ανακοινώσουν την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρωζώνης.


"«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης θα διοριστεί από τους επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ορίσει τον πρόεδρό του και για την ίδια χρονική θητεία", αναφέρεται στο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...