Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΄΄Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ΄΄

Διαβάσαμε το δημοσίευμα της ΄΄Δράσης για μια άλλη Πόλη΄΄ (ποτέ δεν μάθαμε για ποια άλλη πόλη) και το οποίο ο κ. Τσούτσιας εκπροσωπώντας το συνδυασμό αυτό αναφέρεται και πάλι με ύπουλο τρόπο και με σκοπιμότητα σε θέσεις μας, τις οποίες διαστρεβλώνει ακόμη μια φορά.


΄΄Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού΄΄ λέει το αρχαίο ρητό!!!


Ο κ. Τσούτσιας προσπαθώντας να διακρατήσει την σημερινή του εκλογική δύναμη διολισθαίνει σε λανθασμένους ατραπούς και εκτίθεται ακόμη μια φορά.


Παραθέτουμε για τελευταία φορά και δεν θα ξανασχοληθούμε με την περίπτωση του κ. Τσούτσια, τις θέσεις μας για την μετακίνηση των εργαζομένων από τη δημοτική επιχείρηση στον δήμο.


Προτείναμε μέσα στη σύγχυση και χωρίς πρόταση της διοίκησης τα εξής:


1. Η περίπτωση του διευθυντού της δημοτικής επιχείρησης ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μετακλητός συμφωνούμε με την εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου. Σ΄αυτό συμφώνησε και ο κ. Τσούτσιας.


2. Για την περίπτωση των τριών εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής (δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο σ΄αυτό το σημείο) παρ΄όλο που συμφωνούμε ότι δεν καλύπτονται από τον νόμο αναλαμβάνουμε την ευθύνη της θέσης μας για ό,τι προκύψει στο μέλλον περί καταλογισμών και παράνομης απόφασης που ζημειώνει το δημόσιο διαφοποιηθήκαμε από την εισήγηση και είπαμε να μεταφερθούν στο δήμο.


3. Για την περίπτωση των δύο εργαζομένων των οποίων οι φάκελοι του ιστορικού της πρόσληψής τους χάθηκαν προτείναμε να μην μετακινηθούν.


Θεωρούμε ότι καλύψαμε απόλυτα κάθε περίπτωση για κάθε νομιμότητα πλην της περιπτώσεως των τριών ατόμων που εκεί αναλάβαμε την ατομική μας ευθύνη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Ίδια ή ανάλογη πρόταση δεν υπήρξε από κανένα.


Θα επισημάνουμε ότι ο κ. Τσούτσιας πρότεινε την μεταφορά των πέντε και όχι την μεταφορά του διευθυντού επειδή είναι μετακλητός. Το μετακλητός για τον κ. Τσούτσια δεν είναι εργαζόμενος και άρα μπορεί να απολυθεί.


Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο κ. Βήττος, ο οποίος εκπροσωπεί την παράταξη ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ και με τον οποίο είχαμε διάλογο όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά τα δικά μας επιχειρήματα και που ο διάλογος έγινε δημόσια μπροστά στο δημοτικό συμβούλιο και όχι σε σκοτεινά δωμάτια και σε γραφεία ιδιωτικά γιατί δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε, είχε την άποψη ΄΄κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στη δουλειά΄΄. Μια πρόταση που μας βρίσκει σύμφωνους απόλυτα. Η διαφορά μας ήταν κατά πόσο θα πρέπει να είμαστε και σύννομοι πέραν της όποιας πολιτικής απόφασής μας, την οποία πήραμε εκεί ακριβώς που έπρεπε. Δεν αναγνωρίσαμε την περίπτωση των δύο όπου δεν υπήρχαν στοιχεία τεκμηρίωσης της πρόσληψης. Καμιά σχέση με την πρόταση του κ. Μανιατογιάννη. Όμως ο κ. Τσούτσιας σκόπιμα μας ταύτισε με την άποψη του κ. Μανιατογιάννη γιατί τον βολεύει. Όμως δεν θα περάσει αυτή η ύπουλη και δόλια στόχευση.


Δεν δεχόμαστε επιχειρήματα του τύπου ΄΄χάθηκαν οι φάκελοι των εργαζομένων και αναζητώντας τους στο σπίτι του πρώην διευθυντού της δημοτικής επιχείρησης, δεν βρήκαμε τίποτα΄΄. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να μην μας επιτρέπει να υποψιαζόμαστε παράνομες πράξεις.


Σ΄αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι και ο Πάρεδρος που ενέκρινε τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και που η μισθοδοσία συνοδεύεται με τους φακέλους των εργαζομένων ( και ο κ. δήμαρχος εντυπωσιάστηκε για το γεγονός επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες) δεν ασχολήθηκε με το νόμιμο της υπόθεσης. Σ΄αυτή τη θολούρα εμείς δεν συμφωνούμε. Για τον κ. Τσούτσια αυτά δεν έχουν καμιά αξία!!!!


Ας θέσουμε και ένα ερώτημα. Υπήρξε ψηφοφορία μετά το τέλος της συζήτησης στο δ.σ; Αναφέρθηκαν οι προτάσεις με τον γνωστό και νόμιμο τρόπο πριν την ψηφοφορία; Εμείς απαντούμε, όχι. Όμως δεν διαμαρτυρήθηκε ο κ. Τσούτσιας γι΄ αυτό γιατί βολεύτηκε έτσι όπως έγινε.


Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ψηφοφορία. Μέσα σε αντεγκλίσεις, οχλαγωγία, φωνές όταν οι μισοί και πλέον είχαν σηκωθεί από τις θέσεις και όδευαν προς την έξοδο ο πρόεδρος παρέλειψε να τηρήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας αλλά φώναξε (για να ακουστεί μέσα στην οχλοβοή) ότι το θέμα περνά ομόφωνα, για να φωνάξει ο κ. Βήττος ( για να ακουστεί από τον πρόεδρο ότι είναι κατά πλειοψηφία).


Εμείς αμφισβητούμε το νόμιμο της απόφασης. Από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει δήλωση αποδοχής της πρότασης Τσούτσια και διοίκησης γιατί δώσαμε την δική μας πρόταση και την υπερασπιζόμαστε ακόμη και τώρα. Θα θέσουμε το ζήτημα αυτό της ψηφοφορίας άμεσα κι ας έλθει ο κ. Τσούτσιας να διορθώσει ή να διαμαρτυρηθεί.


Ο κ. Τσούτσιας επικαλούμενος την επίπλαστη αριστερή αντίληψη και όχι πεντακάθαρη και με ευθύτητα ΄΄για όλους δουλειά΄΄ που μας εκφράζει απόλυτα και γι΄αυτό αναγνωρίσαμε και σεβαστήκαμε την άποψη του κ. Βήττου έχει το θράσος να κρίνει τη δική μας τοποθέτηση, που αν μη τι άλλο προστατεύει την νομιμότητα.


Για τον κ. Τσούτσια υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά. Οι καθαρές λύσεις και οι πολιτικές θέσεις διαρκούν για εκείνο ΄΄πέντε λεπτά΄΄ . Για μας διαρκεί περισσότερο για να βρούμε το δίκιο και το ακριβές, το ισόνομο και το έντιμο.


Παρ΄όλα αυτά ο κ. Τσούτσιας ανέφερε και κατέκρινε το γεγονός ότι αναφερθήκαμε στο παρελθόν της διαχείρισης των πραγμάτων της δημοτικής επιχείρησης ως μη έχον σχέση με το θέμα της συζήτησης.


Εμείς θεωρούμε ότι έχει απόλυτη σχέση. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μεταξύ των οποίων και ο χειρισμός της πρόσληψης των εργαζομένων, στους οποίους έδιναν ελπίδα και δουλειά χωρίς την κατάλληλη νομιμότητα, δεν έχει ούτε αξία ούτε σχέση έχει με τη συζήτηση. Ούτε ακόμη έχει σχέση, για τον κ. Τσούτσια, το γεγονός ότι η διαχείριση και η σημερινή κατάσταση να φορτώνεται ο δημότης με χρέη άνευ αξίας και ανταποδοτικότητας. Αν βέβαια για εκείνον είχε αξία θα ήξερε, όντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τα περί προσλήψεων και απασχόλησης του προσωπικού στη δημοτική επιχείρηση. Έρχεται τώρα ο κ. Τσούτσιας να μας παίξει τον ρόλο του εργατοπατέρα να προστατέψει συμφέροντα εργαζομένων που ασφαλώς δεν ήξερε αν και πώς έχουν προσληφθεί. Και ασφαλώς δεν τον ενδιέφερε, αρκεί να ταυτιστεί και να στηρίξει τις θέσεις της διοίκησης. Γέμισε η Ελλάδα από μαϊμού εργατοπατέρες γι΄αυτό και νοθεύτηκε ο πραγματικός ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος, που εκφράστηκε με γενναιότητα και ευθύτητα από τον κ. Βήττο. Ο ερμαφροδιτισμός της πολιτικής του κ. Τσούτσια αποτελεί δεκανίκι της εκάστοτε διοίκησης κι αυτό δεν εξάγεται από το συγκεκριμένο γεγονός. Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα που στοιχειοθετούν την άποψη αυτή. Ούτε είμαστε εμείς οι πρώτοι και μοναδικοί που το ισχυριζόμαστε. Υπήρξαν και άλλοι, στο παρελθόν που το διαπίστωσαν. Δεν το δημοσιοποίησαν, όμως.


Το επίσης περίεργο στοιχείο είναι ότι θέτει ζήτημα συνέχειας της λειτουργίας του προγράμματος ΄΄Κρίκος΄΄ με το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων. Ασφαλώς δεν γνωρίζει πώς εξελίσσεται αυτή η δραστηριότητα ούτε και ενδιαφέρθηκε να μάθει. Εμφανίζεται τώρα να υπερασπίζεται κοινωνικά προγράμματα κάνοντας πολιτική της πλάκας και χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως ασπίδα στην πολιτική του, απομειώνοντας κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας της δικής μας παρουσίας με συγκεκριμένους στόχους και εξυπηρετώντας τη δημοτική αρχή


Ο κ. Τσούτσιας μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας να μην μας κάνει. Ούτε περισσότερο ευαίσθητος είναι ούτε εμφανίστηκε ποτέ στο παρελθόν να υπερασπιστεί και να συμμετάσχει στις στοχεύσεις του δήμου. Αμέτοχος και στη σκιά.


Τώρα ξαφνικά και εφόσον είναι δημοτικός σύμβουλος εμφανίστηκε με υπερβολικές ευαισθησίες του για τη λειτουργία του κοινωνικού προγράμματος.


Θα προσθέσουμε, επίσης, το εξής ερώτημα. Η ευαισθησία του κ. Τσούτσια κρίνεται στον αριθμό των εργαζομένων μόνο ή και από άλλους παράγοντες; Κι αν υπήρχαν διασφαλισμένοι αυτοί οι παράγοντες το πρόγραμμα εξελίχθηκε καλά και είναι ικανοποιημένος ο κ. Τσούτσιας; Ασφαλώς και είναι γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκε να δει ιδίοις όμμασι τις εξελίξεις και να απαιτήσει άλλες συνθήκες λειτουργίας.


Μήπως γνωρίζει ο κ. Τσούτσιας αν και κατά πόσο η αδράνεια της δημοτικής αρχής έβαλε φρένο στην θετική εξέλιξη του προγράμματος και στην ενδυναμωσή του; Απαντούμε εμείς, όχι ασφαλώς.


Ενόχλησε τον κ. Τσούτσια το γεγονός ότι η συνεδρίαση κράτησε 4 ώρες. Εκείνος φαίνεται είχε προσυμφωνήσει με τη δημοτική αρχή για το αποτέλεσμα και υπ΄αυτές τις συνθήκες η συνεδρίαση θα είχε διάρκεια 5 λεπτών. Οι ίδιες αυτές απαιτήσεις έρχονται από τη συμπολίτευση, η οποία ΄΄κουράζεται΄΄ να ακούει και να παρακολουθεί τις συζητήσεις στο δ.σ. αμέτοχη και ανίκανη. Εκεί εντάσσεται ο κ. Τσούτσιας στην συμπολίτευση έχοντας τις ίδιες θέσεις και απόψεις.


Γιατί, όμως ο κ. Τσούτσιας επιτέθηκε με προκλητικό, βάναυσο, υποτιμητικό απολίτικο τρόπο στα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και στο Δήμο Δημιουργίας, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη από τους αναγνώστες του στην ιστοσελίδα του για το γεγονός ότι ασχολείται με δύο συνδυασμούς της αντιπολίτευσης;


Για εκείνον, βεβαίως, ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι η δημοτική αρχή αλλά η υπόλοιπη αντιπολίτευση.


Απαντούμε εμείς. Φοβάται, ο κ. Τσούτσιας, για το μέλλον και για την εκλογική του δύναμη. Φοβάται μήπως και μειωθεί η παρουσία του στο δ.σ. Φοβάται τώρα που υπάρχει ισχυρή φωνή και ρεαλιστική στην αντιπολίτευση και μ΄αυτό τον τρόπο θα φανεί ο πραγματικός του ρόλος και η έλλειψη καθαρού πολιτικού λόγου. Γνωρίζει ότι πολιτικά και ιδεολογικά έχει υπερκαλυφθεί από την ισχυρή πολιτική θέση του κ. Βήττου και φαίνονται οι θολές και συννεφιασμένες πολιτικές του θέσεις.


Θα αναφέρουμε το γεγονός ότι προσέτρεξε να τονίσει στο δ.σ. ύστερα από τη δική μας τοποθέτηση ότι και εκείνος δεν στηρίζεται από κάποιο κόμμα !!! Μάλιστα.


Πέραν της απάντησης του κ. Βήττου ότι υπάρχει κόμμα που στηρίζει τον κ. Τσούτσια και για την αποκατάσταση της αλήθειας ας ανατρέξει κάποιος σε δημοσίευμα εφημερίδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου την περίοδο των εκλογών. Εκεί θα βρει την ανακοίνωση στήριξης του συγκεκριμένου κόμματος που έδωσε την στήριξή του τον κ. Τσούτσια στις εκλογές.


Ασφαλώς δεν μας πειράζει και δεν μας ενοχλεί η στήριξη. Μας ενόχλησε το ψέμα και η διάθεση παραπλάνησης.


Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που δείχνει την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή. Ας ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της ΄΄Νέας Πνοής΄΄και θα το διαπιστώσει πάραυτα.


Με την περίπτωση του κ. Τσούτσια δεν θα ξανασχοληθούμε. Με όποιο επιχείρημα και αν κάνει ξανά το λάθος να απαντήσει εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της πολιτικής και ουσιαστικής αδιαφορίας διότι δεν έχει να μας δώσει κάτι.


Εμείς παρακολουθούμε όλες τις φωνές και τις θέσεις αυτών που μας βοηθούν να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι και σαν άνθρωποι και σαν δημόσια πρόσωπα.


Θα επανέλθουμε, ίσως, αν ο κ. Τσούτσιας ξεφύγει πέραν των ανεκτών ορίων μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...