Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο απεδείχθη τελικά και κάτι άλλο σε σχέση με τις ιδιότητες του δημάρχου της πόλης μας. Παραθέτουμε δύο στοιχεία, δύο γεγονότα. Πέραν της αλαζονείας του και της έλλειψης βαθιάς πίστης στην τοπική αυτοδιοίκηση, χθες έδειξε και άλλα στοιχεία.



Στο διάλογο που αναπτύχθηκε στην συζήτηση για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού της πόλης είπε το αμίμητο!!!!


΄΄Υπάρχουν επενδυτές από την Ευρώπη, που επιθυμούν να επενδύσουν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα΄΄.


Μας μετέφερε στο ΄΄Λεφτά υπάρχουν΄΄΄.


Στην προσπάθειά του να στηρίξει την ελλειπέστατη μελέτη στο κοινωνικό και το οικονομικό της μέρος κατέφυγε στο αμίμητο, στο απίστευτο, ΄΄επενδυτές υπάρχουν΄΄ εμείς δεν θέλουμε!!!


Πασοκικό επιχείρημα ευτελούς αξίας, που δείχνει την έλλειψη γνώσης και σεβασμού.


Το κόμμα που στήριξε το δήμαρχο υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν λεφτά αλλά έχουν καταγγείλει το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέσυρε το εκλογικό σώμα στην υπερψήφιση λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό. Ο δήμαρχος, λοιπόν, ξέφυγε από τις βασικές αντιπολιτευτικές γραμμές του κόμματος, που τον στήριξε στις εκλογές, προκειμένου να στηρίξει την μελέτη και την υπερψήφισή της. Ακριβώς ότι έκανε το Πασοκ προεκλογικά!!!


Δεν είναι όμως η πλευρά αυτή που εκτίθεται ο δήμαρχος. Είναι και κάτι άλλο. Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να συζητά για επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα όταν η ίδια η κυβέρνηση δεχθεί ότι ανάπτυξη θα δούμε μετά 2021!!!


Και έχουμε το δήμαρχο να ζητεί την δέσμευση των ακινήτων των δημοτών χωρίς να αποδεικνύει ότι ο δήμος μπορεί να ανταποκριθεί στην οικονομική αυτή υποχρέωση.


Το δεύτερο στοιχείο που μας αποκάλυψε ο δήμαρχος χθες ήταν ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί ως συνομιλητής και μάλιστα δήμαρχος της πόλης όταν αισθάνεται ανασφαλής και χωρίς επιχειρήματα απέναντι σε αντίλογο!!


Σε παρατηρήσεις του κ. Ζήση ότι η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση και δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι ώστε να ξεγελάσουμε τους δημότες εκείνος προσπάθησε να τεκμηριώσει την οικονομική δυνατότητα του δήμου μέσα από το ΄΄επενδυτές υπάρχουν΄΄ χαρακτήρισε τον κ. Ζήση ότι δεν γνωρίζει, δεν είναι το αντικείμενό του η οικονομία και ότι είναι άσχετος!!!


Αν υποθέσουμε ότι αποτελεί μεθοδολογία οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί, που το συνηθίζει ο δήμαρχος, οι χαρακτηρισμοί αυτοί, εμείς λέμε ότι αποτελεί φθηνή τακτική.


Αν υποθέσουμε ότι αυτά αποτελούν το πολιτικό του πιστεύω θα λέγαμε ότι η Νέα Δημοκρατία ας ξανασκεφθεί ποιούς εμπιστεύεται στηρίζοντάς τους ως μέλη αυτού του κόμματος να εκπροσωπεί ιδεολογικά και πολιτικά την παράταξη στην τοπική αυτοδιοίκηση!!!


Απεδείχθη, χθες, ότι ο δήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του όταν χάνει την επιχειρηματολογία του γιατί ουσιαστικά αποτελούν ασθενείς νομικίστικες θέσεις καλυμμένες με λίγο ΄΄άρες μάρες κουκουνάρες΄΄ με αποτέλεσμα να καταρίπτονται εύκολα!!! Εκεί χάνεται και αντιδρά με πρωτοφανείς αλαζονικές προσωπικές και απαξιωτικές επιθέσεις.


Δυστυχώς, δεν υπάρχει κεφαλή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...