Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημερομηνία: Δευτέρα , 10 Οκτωβρίου 2011


Θέμα: Συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), κ. Μιχάλη Χάλαρη, στο επιστημονικό συνέδριο « Γυναίκα και Διαλύτες»


Ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλης Χάλαρης, συμμετείχε στο επιστημονικό συνέδριο «Γυναίκα και Διαλύτες» που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Κυκλάδων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Έτους Χημείας.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χάλαρης παρευρέθη σε στρογγυλό τραπέζι με άξονα συζήτησης «Το επάγγελμα του χημικού και οι συνθήκες στους χώρους εργασίας».


Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. αναφέρθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται για την προστασία από απόλυση λόγω μητρότητας στον Ν.3996/2011 όσο και σε διατάξεις για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι φέτος και για πρώτη φορά στην χώρα μας εκπονήθηκε και εφαρμόζεται Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, με γενικό πλαίσιο πολιτικής την πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.


Αναφερόμενος στους βασικούς στόχους της Εθνικής Στρατηγικής για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, στους οποίους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον και η ανάπτυξη κουλτούρας πρόληψης, ο κ. Χάλαρης υπογράμμισε πως σημαίνοντα ρόλο λαμβάνει και η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία των γυναικών, ως ιδιαίτερης κατηγορίας εργαζομένων που αντιμετωπίζει καθημερινά δυσκολίες.


Τέλος στην παρέμβαση του, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, υπογράμμισε και τον σημαντικό ρόλο που έχει το Σ.ΕΠ.Ε. στην εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στον τομέα της εργασίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα Γραφεία Ισότητας Φύλων, που λειτουργούν στα Τμήματα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία επιλαμβάνονται καταγγελιών για παραβιάσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...