Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκτός από τις σχέσεις κυβέρνησης-συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα άκρα οδηγούνται και οι σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Αιτία η τελική άρνηση του Γ. Καμίνη να συζητήσει το ενδεχόμενο προσωρινής εναπόθεσης των περίπου 1000 τόνων απορριμμάτων που έχουν συλλέξει απορριμματοφόρα και φορτηγά ιδιωτών από τους δρόμους της Αθήνας στο δημοτικό χώρο του γηπέδου του ΠΑΟ στον Ελαιώνα.



Μάλιστα, πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν εξηγούσαν με αυτό τον τρόπο τον έντονο εκνευρισμό του περιφερειάρχη στη συνέντευξή του χθες το βράδυ στο Mega, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε στο δήμαρχο Αθηναίων, λέγοντας ότι είναι δική του ευθύνη να μαζέψει τα σκουπίδια από την πόλη του. Με τον ίδιο τρόπο εξηγούσαν και την κατηγορηματική άρνηση (σχεδόν ενόχληση) του κ. Σγουρού σε σχετικό ερώτημα του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου Νίκου Στραβελάκη (σ.σ. Δεν θα ήταν κακό κύριε συνάδελφε να κάνετε μνεία στις πηγές της πληροφόρησής σας) όταν έχοντας προφανώς διαβάσει το σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr του έθεσε το ερώτημα αν η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει να μεταφέρει προσωρινά τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί στον Ελαιώνα. Τα ίδια πρόσωπα δεν θεωρούσαν τυχαία και την παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων στο ίδιο δελτίο, προκειμένου να απαντήσει στον περιφερειάρχη για τη δήθεν απραξία του στο θέμα των σκουπιδιών και να του υπενθυμίσει ότι πρώτος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ (σ.σ. και όχι ΤΕΔΚΝΑ όπως λαθεμένα αναφέρει στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ο κ. Καμίνης) Νίκο Χιωτάκη με αίτημα την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάσταση με τα σκουπίδια


Οι τέσσερις λόγοι της άρνησης


Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr αν και αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων μετά τις έντονες (αφόρητες, κατά ορισμένους) πιέσεις που του ασκήθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής από τους κύριους Κουκουλόπουλο και Σγουρό να βρει χώρο, μιας και ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κλειστός λόγω κατάληψης, με το επιχείρημα ότι «εμείς μαζεύουμε τα σκουπίδια σου εσύ οφείλεις να μας βρεις που να τα βάλουμε», είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα θέσει το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χθες το απόγευμα τέσσερα γεγονότα τον έκαναν να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση:
-Πρώτον, το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr με τίτλο «ΘΕΛΟΥΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ», λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προκάλεσε αναταραχή ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης τους
-Δεύτερον, το γεγονός ότι στενοί του συνεργάτες ανάμεσα τους και αντιδήμαρχοι, σε μίνι σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά το δημοσίευμα και λίγο πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη κίνηση, προεξοφλώντας ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί από το δ.σ. Μάλιστα, ένας εκ τον συνεργατών του φέρεται να του είπε ότι αν θέσει τέτοιο θέμα «θα καούμε (πολιτικά) όλοι μαζί», καθότι εκτός των άλλων ο δήμαρχος θα έκανε εισήγηση στο δ.σ. για μία καταφανώς παράνομη πράξη.
-Τρίτον, το γεγονός ότι η ένταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν πολύ μεγάλη, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και αυτή της ΝΔ με επικεφαλής τον Νικήτα Κακλαμάνη να καταγγέλλουν το δήμαρχο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υπόθεση των απορριμμάτων και τη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους.
-Το τελειωτικό «χτύπημα» (τέταρτο) ήρθε από την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είδηση που έφτασε στον κ. Καμίνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ., δημιουργώντας έντονα αρνητικό κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τους συνεργάτες του. Λίγο αργότερα αποδεικνυόταν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έπραξε σωστά που δεν έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στο δ.σ., καθώς σε σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης να αποσύρει την προσφυγή του ο δήμος κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απορρίφθηκε με ψήφους 20 κατά 12 υπέρ και δύο λευκά, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του είτε αποφάσισαν να συμπλεύσουν με την αντιπολίτευση (Γιώργος Αναγνωστόπουλος) είτε να τηρήσουν ουδέτερη στάση (τα δύο λευκά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...