Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση υπό καθολική αμφισβήτηση

Η ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας είναι πια γεγονός πανθομολογούμενο. Η μετα-τροπή της κυβέρνησης σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της χώρας συνιστά μια οδυνηρή για όλη την κοινωνία αλήθεια. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με εντεινόμενη αγωνία την καθημερινή καταιγίδα μέτρων, που οριζόντια, χωρίς προγραμματισμό και, κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα πλήττουν πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, ε-κτόξευσης της ανεργίας και ασφυξίας της αγοράς οι πολίτες διακατέχονται από αισθήματα απόγνωσης, ανασφάλειας και δικαιολογημένης οργής.


Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που έχει διατυπώσει εγκαίρως η αξιωματι-κή αντιπολίτευση. Κριτική που στόχευε τόσο την λανθασμένη οικονομική συνταγή που ακολουθείται όσο και την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.


Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της ικανότητας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να διαχειριστούν την κρίση εκδηλώνεται με σφοδρότητα πλέον στην ίδια την κοινοβουλευ-τική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Αναμφίβολα η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια κινητοποιεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να αντιδρούν λεκτικά στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχει όμως αξία το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους εγεί-ρει τα ίδια ζητήματα και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που η Νέα Δημοκρατία «φωνάζει» εδώ και μήνες. Διότι απλούστατα είναι η δραματική αλήθεια.


Αναφέρουμε λίγα μόνο από όσα ακούστηκαν και αποδεικνύουν την ορθότητα της επιχειρηματολογίας της Νέας Δημοκρατίας:


• Βάσω Παπανδρέου: «δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα» και «να καταργηθούν οι 77 φορείς που ιδρύθηκαν την τελευταία διετία, πριν πάμε σε εφεδρεία και απολύσεις».


• Λούκα Κατσέλη: «από την απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ύφεση θα ξεπεράσει το -5% το 2012».


• Ν. Σαλαγιάννης: «δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα με κατακρεουργημένα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας».


• Μιλένα Αποστολάκη: «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης που είναι κατώτερες των περι-στάσεων. Είναι και η συνταγή που ακολουθείται».


• Άννα Νταλάρα: «Η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιλέξει η τρόικα έχει εσωτερική αντίφαση. Αντί για τόνωση της ανταγωνιστικότητας φέρνει ύφεση και ανεργία»


• Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Η ηγετική ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ήταν ηγετική ομάδα στα εύκολα».


Η πρόκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου προς τους διαφωνούντες αν τολμούν να ρί-ξουν την κυβέρνηση λίγη σημασία έχει πλέον αν θα βρει κάποιους που θα την απαντήσουν και θα σηκώ-σουν το γάντι.


Για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν, ένα παρελθόν καταστροφικό και εφιαλτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...