Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ

Η φήμη ότι η κ. Μέρκελ άνοιξε παράθυρο για συζήτηση περί διάσωσης των Ελληνικών τραπεζών ήταν αιτία να φανεί αναλαμπή στο χρηματιστήριο με τις τράπεζες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη άνω του 6%!!
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι θα επιχειρηθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.



Παράλληλα σήμερα η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια με πιθανότερο σενάριο να μην μειωθούν λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.


Ωστόσο οι αναφορές Τρισέ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις στις αγορές με έμφαση πότε μπορεί να υπάρξει μείωση επιτοκίων, τι θα συμβεί με τις κεφαλαιακές ενισχύσεις των τραπεζών, πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και το κυριότερο πως δεν θα μετεξελιχτεί σε τραπεζική κρίση,


Ειδικά των ελληνικών τραπεζών και το ερώτημα είναι ποια λύση θα επιλεγεί.


Θα χρησιμοποιηθούν ίδια μέσα με την στήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας; Θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις τράπεζες το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;


Το γεγονός πάντως είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος βραχυπρόθεσμα αντιδρά ανοδικά και μια κίνηση του δείκτη έως τις 800-850 μονάδες δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική.


Η αναλαμπή που αποτελεί και φυσική αντίδραση μετά από παρατεταμένη πτώση στηρίζεται ειδικά στο ΧΑ στα σημαντικά τραπεζικά κέρδη.


Υποχωρούν τα CDS στα ομόλογα


Κλείνουν τα CDS στα ομόλογα εντός και εκτός Ελλάδος λόγω των προσδοκιών ότι θα υπάρξει λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Στην Ελλάδα το CDS στο 63% στην Ιταλία 467 μονάδες βάσης, στην Ισπανία 370 μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία 1145 μ.β. στην Ιρλανδία 710 μ.β. στην Γαλλία 180 μ.β. και στην Γερμανία 104 μ.β.


Το spread στις 1995 μονάδες βάσης με απόδοση στο 21,72% στην 10ετία.


Το ευρώ στα 1,3345 δολάρια με στενό εύρος διακύμανσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...