Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ

Το υπουργείο Παιδείας, την ίδια στιγμή που η ανεργία των εκπαιδευτικών άγγιξε τα όρια της, την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας, συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε ιδιώτες νομικούς και δικηγορικά γραφεία, για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών για τις οποίες υποτίθεται αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι φορείς και οι υπηρεσίες του. Και σε κάθε περίπτωση οι ουκ ολίγοι επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί σύμβουλοι της πολιτικής του ηγεσίας.


Ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα είναι η έγκριση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου για το Νέο Λύκειο, αλλά και για το νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που -εδώ και μήνες- έχει ανακοινώσει το υπουργείο. Και σε κάθε περίπτωση, έχει αναλυθεί και μελετηθεί διεξοδικά, καθώς αποτέλεσε το αντικείμενο του Εθνικού Διαλόγου, με κατατεθειμένα συ-γκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις.


Σε τελική ανάλυση, αν χρειάζεται επιπλέον μελέτη επί του θέματος, το λογικό, τούτη την ώρα, είναι να καλούνται και να χρηματοδοτούνται επί τούτου οι Νομικές Σχολές της χώρας για να επεξεργαστούν θεσμικά το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...