Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία - Μηνύματα ενότητας και ίσως… συγκυβέρνησης αναμένονται από τη συνάντηση με Σαμαρά

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, δήλωσε μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.



Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ελάφρυνση του χρέους και βήμα - βήμα η χώρα να βγει από την κρίση. Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη όλα τα πολιτικά κόμματα να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη, ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί δυνατή στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, στην κρίσιμη Σύνοδο της Κυριακής διακυβεύονται πολλά και είναι επιτέλους η ώρα η Ευρώπη να λάβει επιτέλους σοβαρές αποφάσεις. Η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.


Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Ελλάδα συνεχίζει να βασίζεται στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου.


Στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κλείσει λογαριασμούς του παρελθόντος. "Δεν έφερε το Μνημόνιο την ύφεση... Η ύφεση της ΝΔ έφερε το Μνημόνιο", σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


"Οι αλλαγές γίνονται πράξη, με πίεση χρόνου και αντιδράσεις, αλλά γίνονται πράξη. Είμαστε κοντά στο στόχο και θα κερδίσουμε τη μάχη", πρόσθεσε.


"Από του χρόνου η Ελλάδα θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Από του χρόνου τέλος στα ελλείμματα", ανέφερε μεταξύ άλλων.


Το βλέμμα στη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά


Την ίδια ώρα, φουντώνουν πλέον τα σενάρια που θέλουν τον Πρωθυπουργό να υποβάλλει νέα πρόταση συγκυβέρνησης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.


Η μεταξύ τους συνάντηση είχε οριστεί για τις 19.00.


Ο Γ. Παπανδρέου χτες συνάντησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο και ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς την Πέμπτη πρέπει με κάθε τρόπο να ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο, ώστε να εμφανιστεί η ελληνική αποστολή την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής.


Ο Γ. Παπανδρέου, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, ενδέχεται να συναντήσει και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους αναμένεται να παρουσιάσει τις λύσεις που έχουν προταθεί για τη διαχείριση του χρέους. Μάλιστα, πιθανόν να ζητήσει και τη στήριξη τους ώστε να εμφανιστεί η πολιτική σκηνή ενωμένη απέναντι στους Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...