Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα εάν η έκθεση της τρόικας αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πετύχει σε κανέναν από τους στόχους του προγράμματος. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι μόνο εάν συνυπολογιστούν όλες οι επιπτώσεις θα εξεταστεί κάποια εναλλακτική για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.



Ο Γιούνκερ ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει ένα σχέδιο δέκα σημείων για την καλύτερη αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, με την Κομισιόν να μετατρέπεται σε ένα ανώτατο όργανο ουσιαστικής παρέμβασης. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την επέκταση της ισχύος της Κομισιόν, τη διανομή μερισμάτων στο Δημόσιο από τράπεζες που έχουν στηριχθεί με χρήματα των φορολογουμένων και την επιβολή κυρώσεων σε κράτη που παραβαίνουν δημοσιονομικούς κανόνες.


Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αυτοί που παρέχουν κεφάλαια στους ιδιώτες θα μπορούν να επωφελούνται από αυτή τη ροή, αναφέρει ο Γιούνκερ. «Δεν μπορούμε έτσι απλά να χαρίζουμε χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...