Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

.Χτύπημα του Ισραήλ στην Τουρκία μέσω ... Σαρκοζί

Οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ, ως γνωστό, διέρχονται μεγάλης κρίσης και αυτό θα έχει συνέπειες και για τις δύο πλευρές - Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο σε αυτήν την κόντρα είναι η επίθεση του φιλικά προσκείμενου προς το Ισραήλ Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στην Τουρκία ότι μάταια περίμενε τόσα χρόνια να μπει στην Ευρώπη καθώς δεν έχει καμία θέση σ' αυτήν.



"Ο ρόλος της Τουρκίας είναι σημαντικός για τον κόσμο και τη Γαλλία. Είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Αλλά δεν έχει ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ δεν είναι για την Τουρκία" είπε ο Σαρκοζί επισκεπτόμενος την Παρασκευή το Ερεβάν, καλώντας παράλληλα από την αρμενική πρωτεύουσα την Τουρκία να αποδεχθεί τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της αναγνωρίζοντας άμεσα τη γενοκτονία του 1915, και διεμήνυσε πως αν η Άγκυρα δεν προχωρήσει σε αυτή τη «χειρονομία ειρήνης», το Παρίσι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει την υιοθέτηση νόμου που να τιμωρεί ειδικά την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.


Χαρακτήρισε, επίσης, «απαράδεκτη» την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, και ζήτησε μία «χειρονομία ειρήνης» σε «αρκετό σύντομο» χρονικό διάστημα και πριν το τέλος της προεδρικής του θητεία, τον Μάιο του 2012.


Η απάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Τουρκία ήταν άμεση: "Θα ήταν καλύτερα για την ηρεμία στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο να εγκαταλείψει ο Σαρκοζί το ρόλο του ιστορικού και να σπάσει λίγο το κεφάλι του για να βγει η χώρα του από την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται και για να σκεφτεί σχέδια για το μέλλον της ΕΕ" δήλωσε ο Μπαγκίς στη διάρκεια επίσκεψής του στο Σαράγεβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


«Ο Σαρκοζί υιοθέτησε αυτή τη στάση πιθανότατα επειδή τρόμαξε με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία» ανέφερε, κάνοντας το αναμενόμενο, δηλαδή χτυπώντας τον Σαρκοζί στα ευαίσθητα σημεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...