Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις και σήμερα – επί ποδός πολέμου η αστυνομία – Φρούριο η Βουλή – Ποιοι απεργούν

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται από το πρωί η αστυνομία, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η μαζική προσέλευση διαδηλωτών προς τη Βουλή εν όψει της ψήφισης το απόγευμα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.



Εδώ και ώρα, η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, ενώ αυτή την ώρα χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ έχουν κατακλύσει την Πλατεία Συντάγματος περικυκλώνοντας το κτίριο της Βουλής.


Από πιο νωρίς το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ είχαν οργανώσει προσυγκεντρώσεις έξω από την Παλιά Βουλή στη Σταδίου, το Πολεμικό Μουσείο και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και τώρα ομάδες διαδηλωτών ξεκινούν την πορεία τους προς τη Βουλή.


Εν τω μετξύ, στις 11 «ραντεβού» στο Σύνταγμα έχουν δώσει και τα μέλη των σωματείων της ΓΣΕΕκαι της ΑΔΕΔΥ.


Ποιοι απεργούν


Δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και με δυσκολία εκτελούνται οι μετακινήσεις λόγω χειρόφρενου σε μέσα μεταφοράς αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.


Πιο συγκεκριμένα:


* 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει ΟΣΕ και Προαστιακός αλλά και


* 24ωρο απεργία και των ιδιοκτητών ταξί.


* Το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργεί από τις 09:00 έως την λήξη της βάρδιας. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ένω δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.


* Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από τις 09:00 έως την λήξη της βάρδιας.


* Το ΤΡΑΜ λειτουργεί από τις 08:00 έως την λήξη της βάρδιας.


* Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϋ του ΗΛΠΑΠ λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 21:00.


* Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της 24ώρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και των λιμενικών υπαλλήλων. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η μη αποκομιδή των απορριμμάτων.


Οι τελωνειακοί συμμετέχουν από χθες στην 48ωρη απεργία, ενώ και οι γιατροί του ΙΚΑ θα κάνουν μέχρι αύριο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ και τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.


Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Έως και σήμερα απεργούν και οι ομοσπονδίες εφοριακών, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρεία. Απεργούν και οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.


Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί


Κλειστές θα είναι και σήμερα οι τράπεζες, με τους υπαλλήλους της Αγροτικής να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


Στις 11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στην περικύκλωση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...