Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο σημερινός πρωθυπουργός αυτής της πολύπαθης χώρας αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Κατάφερε σε δύο χρόνια όχι μόνο να περιπαίξει έναν ολόκληρο λαό αλλά τώρα που ο λαός τον πήρε είδηση εκείνος τον έθεσε απέναντι.
Όλες οι παρατάξεις, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες είναι εχθροί του. Όλοι του φταίνε. Εκείνος έχει το αλάθητο, την παντογνωσία κι ασφαλώς την εξουσία να ξεπουλά την εθνική κυριαρχία ενός λαού, του οποίου την ιστορία ούτε ξέρει ούτε και θθέλει να μάθει.
Επίθεση ανοιχτή εναντίον των τραπεζών και των τραπεζιτών έκανε όταν κατάλαβε ότι οι τραπεζίτες τον έχουν απορρίψει. Απείλησε να καταρρεύσουν οι επικεφαλής των τραπεζών, όχι οι τράπεζες. Δεν μας είπε, όμως, πώς.
Επίθεση και εναντίον των δικαστικών λειτουργών έκανε. Όλους τους είχε με το μέρος κάποτε όταν μοίραζε τα λεφτά, που υπήρχαν και για τα οποία μίλησε το 2009 ψευδόμενος για να τους κερδίσει και πάλι.
Τώρα αναφέρεται σε συντεχνίες και εννοεί τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που τον στήριζαν και που τώρα αφού κατάλαβαν ότι τελειώνει είναι απο μόνοι τους απέναντι. Τους κατονομάζει συντεχνίες όταν τους χάϊδευε και μοίραζε τα επιδόματα σαν πλατονόφυλλα για να έλθει τώρα να μας πει ότι οι εργαζέμενοι παίρνουν πολλά και....κόψε μισθούς και συντάξεις.
Αφού αναζήτησε σωσίβιο απο τις παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως και δεν το βρήκε απο κανένα, θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής χωρίς σχέδιο, χωρίς καμιά συναίνεση, χωρίς στόχους.
Τι θα διεκδικήσει ούτε ο ίδιος γνωρίζει. Θα βγεί επέτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, μήπως και πάρει την έκτη δόση για να έλθει και πάλι να θριαμβολογεί στη χώρα του.  Οι ευρωπαίοι ήδη επεξεργάζονται διάσωσης όχι της Ελλάδας αλλά των δικών τους οικονομιών και ιδιαίτερα των τραπεζών, χωρίς την συμμετοχή των Ελλήνων. Κι εκείνος θα ζητήσει τα λίγα ψιχουλάκια της έκτης δόσης για να έλθει να εξαπατήσει ακόμη μια φορά το λαό  του.
Και έχει το θράσσος, ο πρωθυπουργός αυτός να ομιλεί για πατριωτισμό. Ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους γιατί ποτέ δεν τον βόλευαν. Τον εξυπηρετεί, όμως, τώρα.
Την Κυριακή θα δούμε ακόμη μια φορά και θα το νοιώσουμε τον εξευτελισμό της χώρας μας απο μια παρουσία μιας ανίκανης και ανεύθυνης κυβέρνησης που αυτοσκοπό έχει τη διατήρησή της στην εξουσία.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς όλοι αυτοί οι υπουργοί, οι βουλευτές ανέχονται αυτή τη κυβέρνηση. Κανείς δεν μιλα΄κι όταν προσπαθεί να αντισταθεί για κάτι υποκύπτουν στο μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ της απόλυτης υπακοής και κομματικής πειθαρχίας. Αυτή είναι και δημοκρατία κατά την άποψη του σύγχρονου και δημοκτρατικού ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...