Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΛΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ DEXIA

Στο ταμπλό η μετοχή της γαλλο-βελγικής Dexia σημειώνει βουτιά 14,47% αντιδρώντας σε σενάρια για άμεση διάσπαση της τράπεζας.



Σε ανακοίνωση της τράπεζας που εστάλη με email, επισημαίνεται ότι «σε αυτό το περιβάλλον, το μέγεθος του χαρτοφυλακίου των μη στρατηγικών assets, επηρεάζει δομικά τον όμιλο. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δ.σ. ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο, σε συνεργασία με τις σχετικές κυβερνήσεις και τις εποπτικές αρχές, να προετοιμάσουν τα κατάλληλα μέτρα για να επιλυθούν τα δομικά προβλήματα».


Το δ.σ. συναντήθηκε χθες για να συζητήσει μια πιθανή διάσπαση της εταιρείας, καθώς η κρίση χρέους μείωσε την ικανότητά της να εξασφαλίζει χρηματοδότηση, ανέφεραν στο Bloomberg τρεις πηγές που βρίσκονται κοντά στην υπόθεση.


Νέες πιέσεις δέχεται ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των ισπανικών τραπεζών Santander και BBVA να συσσωρεύουν με συνοπτικές διαδικασίες απώλειες περίπου 4%, ενώ ανάλογη πτώση, άνω του 4%, καταγράφουν οι γαλλικές Societe General (σχεδιάζει τη μείωση των αναγκών της σε ρευστό κατά 75 δισ. έως 95 δισ. ευρώ μέχρι το 2013) και BNP Paribas. Βουτιά 6% σημειώνει η μετοχή της βρετανικής RBS, ενώ σε ποσοστό άνω του 1% υποχωρεί η μετοχή της Commerzbank, έχοντας υποχωρήσει έως και 6%.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...