Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Fitch: Ηaircut 50% στο ελληνικό χρέος συνιστά χρεοκοπία - Μετά τη νέα συμφωνία, στο Β ή και χαμηλότερα η αξιολόγηση της Ελλάδας

H επιβολή haircut 50% στο ελληνικό χρέος συνιστά χρεοκοπία, αναφέρει σε νέα έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, σχολιάζοντας τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.



Σύμφωνα με τη Fitch, μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων με τις τράπεζες για haircut 50% στο ελληνικό χρέος, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα κυμανθεί στην κλίμακα του Β, ή και χαμηλότερα.


Το δίκτυο των δεσμεύσεων που αποφασίστηκε στη Σύνοδο της Τετάρτης αποτελεί, σύμφωνα με τον οίκο, ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση στο σκέλος της διατήρησης της σταθερότητας της Ευρωζώνης, ωστόσο η αποτελεσματικότητά του θα εξαρτηθεί από τη μεγαλύτερη σαφήνεια που θα δοθεί στις λεπτομέρειες των πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν, όπως και από την πλήρη και έγκυρη εφαρμογή τους.


"Η συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών και η πολιτικής και τεχνικής φύσεως πολυπλοκότητα των θεμάτων αναπόφευκτα σημαίνει ότι ένα λεπτομερές σχέδιο προτάσεων ήταν απίθανο να προκύψει από τη Σύνοδο", σχολιάζει ο οίκος.


Ωστόσο, επισημαίνει ότι τα βασικά στοιχεία των όσων ανακοινώθηκαν την Τετάρτη στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αιτιών που έχουν προκαλέσει την ένταση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...