Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ελληνική κρίση χρέους βρέθηκαν στο επίκεντρο των G20 – Γερμανία και Γαλλία δηλώνουν ότι υπήρξε πρόοδος στο νέο ελληνικό haircut….

Οι υπουργοί οικονομικών από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ενέτειναν τις πιέσεις τους ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στο πλαίσιο της συνάντησης των G20 στο Παρίσι.



Παρ΄ ότι δεν υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο επίλυση της κρίσης ωστόσο φαίνεται ότι όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.


Από τα βασικά συμπεράσματα της κρίσης συνάντησης των G20 είναι 1) θα πρέπει να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 2)η ελληνική κρίση πρέπει να περιοριστεί 3) το νέο haircut που θα υπάρξει στο ελληνικό χρέος πρέπει να τεθεί σε πλαίσιο…


Ο υπουργός οικονομικός της Γαλλίας F. Baroin δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά το νέο haircut στο ελληνικό χρέος ενώ ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις του Σόιμπλε του Γερμανού υπουργού οικονομικών. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε πόσο υψηλότερο του 21% θα είναι. Ορισμένοι κάνουν λίγο για 35% αλλά 35% θα είναι λίγο και θα καταλήξει σε φιάσκο εκτιμούν αναλυτές. Ο Dallara του IIF πάντως δηλώνει αντίθετως σε νέο haircut πιεζόμενος από τις τράπεζες που εκπροσωπεί.


Ο αμερικανικός υπουργός οικονομικών Τ. Geithner δήλωσε ότι όταν συμφωνούν η Γερμανία και Γαλλία μπορεί να βρεθεί μια λύση.


Η ομάδα των υπουργών οικονομικών των G 20 ζήτησε από το ΔΝΤ να εξετάσει τρόπους ώστε να ενισχύσει περαιτέρω οικονομικά τις αδύναμες χώρες.


Ωστόσο ο αμερικανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι ακόμη δεν χρειάζεται το ΔΝΤ να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο αν πρώτα δεν αυξηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Γενικώς ωστόσο οι απόψεις για τον ρόλο του ΔΝΤ δεν φαίνεται να βρήκε πολλούς υποστηρικτές καθώς και ο Βρετανός υπουργός οικονομικών Osbone ότι δεν είναι αρνητική η Βρετανία στην αύξηση των κεφαλαίων του ΔΝΤ αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο στην προσπάθεια της ευρωζώνης να λύσει τα προβλήματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...