Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άμεση δράση ζητά ο ΟΟΣΑ από την G20 – Αναθεωρεί δραματικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη - «Να εφαρμοστεί άμεσα το ελληνικό σχέδιο» - Ζητά μείωση των ευρωεπιτοκίων

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη έκρουσε σήμερα ο ΟΟΣΑ τονίζοντας σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα – ενόψει της Συνόδου της G20 – ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των χωρών ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.



Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι υποβόσκει νέα κρίση για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και για τα χρέη των χωρών της Ευρωζώνης και τονίζει ότι πρέπει να υιοθετηθεί μία κοινή στρατηγική για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, ενώ προβλέπει ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θα βυθιστούν σε ύφεση.


Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις τρεις ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της G20, ο ΟΟΣΑ προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2012 στο 0,3% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 2%.


Επίσης, αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις ανάπτυξης για τις ΗΠΑ, στο 1,8% έναντι 3,1%.


«Η επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στο μέγεθος που είδαμε κατά την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου του ΑΕΠ στις μεγάλες οικονομίες του ΟΟΣΑ κατά μέχρι 5% στο πρώτο εξάμηνο του 2013» αναφέρει η έκθεση του διεθνούς Οργανισμού.


«Να εφαρμοστεί άμεσα το ελληνικό σχέδιο»


Σε σύντομη δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, είπε ότι το σχέδιο που υιοθέτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες για να ελεγχθεί η κρίση χρέους πρέπει να μπει σε εφαρμογή «άμεσα και δυναμικά».


Σχετικά με τα επιτόκια, ο ΟΟΣΑ ζητά από την ΕΚΤ να προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις επιτοκίων και από τις άλλες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου να τα διατηρήσουν προς το παρόν σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...