Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τραπεζίτες, αξιωματούχοι, επενδυτές συναντώνται στο Παρίσι - Στο επίκεντρο το νέο haircut 35% έως 50% στο ελληνικό χρέος - Δεν αναμένεται συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής 23/10

Τραπεζίτες, αξιωματούχοι και επενδυτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Παρίσι, με στόχο να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερου haircut στο ελληνικό χρέος. Η πληροφορία αυτή διέρρευσε από τους κόλπους του ΙIF. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται συμφωνία για το τελικό ύψος του haurcut πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.



Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση αυτή στο Παρίσι έχει έναν πρωταρχικό στόχο: Να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.


Και όλα αυτά, την ώρα που η πολυφωνία και η διχογνωμία για το τελικό ύψος του haircut καλά κρατεί.


Η Γερμανία ζητάει ενεργή συμμετοχή των ιδιωτών και εκτιμά ότι η αύξηση από το 21% στο 50% του haircut θα βοηθήσει την Ελλάδα ουσιαστικά.


Η Γαλλία λόγω της μεγάλης έκθεσης των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος προτείνει μικρότερο haircut 35% δηλαδή περαιτέρω αύξηση 14% από το υφιστάμενο 21% που έχει πραγματοποιηθεί.


Κύκλοι στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ένα haircut 40% θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό δηλαδή επιπλέον 20% απομείωση στο ελληνικό χρέος.


Το IIF κάνει λόγο για 39% haircut στο χρέος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...