Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Οι γερμανικές τράπεζες προετοιμάζονται για ένα haircut 60% στο ελληνικό χρέος" - Επίκειται ταξίδι τoυ Αckermann της Deutsche Bank στις Βρυξέλλες

Οι γερμανικές τράπεζες προετοιμάζονται για την επιβολή ενός haircut της τάξης του 60% στο ελληνικό χρέος, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασκούν μεγάλες πιέσεις για την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας.



Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, οι διοικήσεις των γερμανικών τραπεζών πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.


Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αυτής βρέθηκε, κατά τις πληροφορίες, το ενδεχόμενο επιβολής ενός haircut από 50% έως 60% στο ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann αναμένεται να μεταβεί σύντομα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερου haircut στο ελληνικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...