Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

.Μαντέψτε ποιος ήταν ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Proton Bank μέχρι .. χτες

Τα νέα είναι πλέον γνωστά: Η Proton Bank έγινε «Νέα PROTON BANK», με την ίδρυση νέας τράπεζας όπου μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλιάς τράπεζας με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης ενώ τα χρέη και οι ζημίες της παλιάς τράπεζας, ύψους 863 εκ ευρώ 'μεταφέρονται' στους 'Έλληνες φορολογούμενους (σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας).

Με απλά λόγια, δηλαδή, η Proton Bank 'διασώζεται' και μαζί με αυτήν είναι λογικό να υποθέσουμε πως σώζονται και όλοι αυτοί στους οποίους χρωστούσε αλλά και οι θεσμικοί επενδυτές της. Μαντέψτε, όμως, ποιος ήταν ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Proton Bank μέχρι ..χτες:


Η εταιρία Dimensional Fund Advisors (στοιχεία: Financial Times). Και σε ποια άλλη τράπεζα είναι η Dimensional Fund Advisors ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής; Στην ελβετική Banque Privee Edmond de Rothschild (στοιχεία: Financial Times) της γνωστής τραπεζικής δυναστείας.


Μαντέψτε τώρα τί κάνει η μετοχή της Banque Privee Edmond de Rothschild στο ελβετικό χρηματιστήριο: Ενισχύεται κατά 1,5%..

Xrimanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...