Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ .....ΔΕΗ (2)

Είχαμε αναφέρει ότι σχηματίζεται κύμα δήμων που στέκονται δίπλα στους δημότες τους αναφορικά με το ΄΄χαράτσι΄΄ μέσα απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουναναλάβει μαζικά την νομική υποστήριξη των δημοτών τους που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το χαράτσι. Συγκεντρώνουν τους λογαριασμούς και τα χρήματα που αναλογούν στην κατανάλωση ενέργειας και στη συνέχεια αναλαμβάνει νομική ομάδα σε κάθε δήμο να τα καταθέσει ενώ παράλληλα καταθέτει και εξώδικο προς τηςν ΔΕΗ, αμφισβητώντας την νομιμότητα της απόφασης. Θέτουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας του ν. 4021/2011 με το οποίο επιβάλλεται το χαράτσι.
Χθες στους δήμους αυτούς προστέθηκε και ο δήμος Αμαρουσίου.
Ο δήμος Βριλησσίων απ΄ότι φαίνεται δεν βρίσκεται στην κατεύθυνση αυτή. Αφήνει τους δημότες στη δική τους πρωτοβουλία και βούληση.
Θα προτιμούσαμε να βρεθεί κι εκείνος μπροστάρης σ΄αυτές τις πρωτοβουλίες των άλλων δήμων αφού βεβαίως τεκμηριώνεται η αντισυνταγματότητα και σύμφωνα με τις νομικές γνώσεις του δημάρχου μπορεί να στηρίξει τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...