Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΤΣΗ

Για ακόμη μια φορά ο συνδυασμός μας ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ προσφεύγουν εναντίον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την οποία παραχωρείται τμήμα της πλατείας Τρίτση στη ΔΕΗ προκειμένου να ΄΄δομηθεί΄΄ υποσταθμός μεταφοράς ενέργειας.
Θεωρούμε ότι η απόφαση εμπίπτει στο νόμο περί απαγόρευσης της παραχώρησης προς οιονδήποτε προκειμένου να δομηθεί τμήμα του κοινόχρηστου χώρου, πολύ περισσότερο όταν γίνεται απο το δήμο για την εξυπηρέτηση ιδιώτη χωρίς να έχει αιτηθεί η ίδια η ΔΕΗ. Έχει αιτηθεί ιδιώτης και ο δήμαρχος μαζί με τους συμβούλους που υπερψήφισαν την εισήγηση και  αποδέχθηκαν.
Να θυμήσουμε ότι ο συνδυασμός μας είχε προσφύγει  και πάλι για το ζήτημα της σύμβασης ρύθμισης χρέους με ετεροβαρείς όρους, με την ΕΥΔΑΠ επειδή ο δήμος οφείλει χρήματα απο την κατανάλωση νερού των δημοτών και τα οποία έχει εισπράξει αλλά δεν απέδωσε.
Ήδη ο δήμος δημοσίευσε στη ΄΄διαύγεια΄΄ την απόφαση σε χρόνο μηδέν αφού πρόκειται για εξυπηρέτηση.
Σε αντίθεση την απόφαση για την μελέτη του κυκλοφοριακού που έχει ληφθεί απο το δημοτικό συμβούλιο εδώ και δύο μήνες δεν την έχει ακόμη δημοσιεύσει, κρατώντας την στο συρτάρι του. Γιατί, άραγε ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει άμεσα;
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Περιφέρεια όχι μόνο δεν απάντησε αλλά ούτε καν απαντά στα συνεχόμενα τηλεφωνήματά μας και τις ενοχλήσεις μας.
Ευχόμαστε να μην έχει την ίδια τύχη και η παρούσα μας προσφυγή, που γίνεται αποκλειστικά για το δημόσιο και κοινό όφελος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...