Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ

Με την παρουσία περίπου 180 ατόμων πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση των δημοτών της πόλης με πρωτοβουλία του δήμου για τον καθορισμό μεθόδων αντίστασης κατά των χαρατσιών.
Ο δήμαρχος αφού έκανε μια ενημέρωση πως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα και έδωσε κα΄ποιες συμβουλές νομικού χαρακτήρα έδωσε τον λόγο στους παρισταμένους δημότες και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Οι δημότες στην αρχή εξέφραζαν απορίες σε ότι αφορά τις διαδικασίες και τις νομικές συνέπειες στην περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού.
Στη συνέχεια η συζήτηση μετατράπηκε με πολιτικό περιεχόμενο και διευρύνθηκε ακουμπώντας ζητήματα ευθυνών των πολιτικών και των κυβερνήσεων. Ακούστηκαν και προτάσεις ακόμη και απο το κίνημα του ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ΄΄.
Πολλοί δημότες εξέφρασαν την άποψη της αντίδρασης με το να μην πληρώσουν το χαράτσι ενώ ο δήμος΄δια του δημάρχου δήλωσε ότι ήδη κατατέθηκε εξώδικο προς της ΔΕΗ με τους πρώτους δημότες που αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν.
Στο δήμο υπάρχει κατάλογος όπου καταγράφονται αυτοί που θέλουν είτε δεν μπορούν να πληρώσουν ώστε με τη βοήθεια δικηγόρων, που δεν θα πληρωθούν για τη δουλειά αυτή, θα αναλάβουν την υπόθεση των δημοτών με τη βοήθεια του δήμου.
Τον λόγο πήραν και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Στο τέλος της συνεδρίασης υπήρχε κατάλογος ονομάτων όπου δημότες θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας και κινητοποίησης σε κάθε περίπτωση που ήθελε προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...