Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου - Η προστασία του Πεντελικού, μας ενώνει!

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/11 στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Πεντέλης η κοινή συνέντευξη τύπου των δημοτικών συνδυασμών της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που αντιδρούν στα σχέδια καταστροφής του Πεντελικού βουνού με την επιχειρούμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 3.500 στρεμμάτων.


Οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Μανώλης Γραφάκος, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Φειδοπιάστης οι δημοτικοί σύμβουλοι Βλάσης Σιώμος, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Κώστας Καλλιανιώτης, Γιάννης Σαφλιάνης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Λεωνίδας Λάζος και Κώστας Τζουμάκας καθώς και πολλοί Τοπικοί Σύμβουλοι διατράνωσαν την απόφαση τους να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε να υπάρξει οργανωμένη δράση απέναντι στα σχέδια εμπορευματοποίησης του βουνού. Αποφάσισαν επίσης από κοινού να ενημερώσουν όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και να συντονίσουν την δράση τους μαζί με όλους τους όμορους δήμους που περικλείουν το Πεντελικό βουνό.


Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της Πεντέλη εν Δράσει Αντώνης Φειδοπιάστης ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τα θέματα ιδιοκτησιακού που προβάλει η μονή Πεντέλης και τους ισχυρισμούς της ότι της …ανήκει όλο το βουνό και δήλωσε ότι η Πεντέλη εν Δράσει θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινής προσπάθειας για την προστασία του . Κάλεσε επίσης τον Δήμαρχο Πεντέλης κο Στεργίου να αφήσει τις παλινωδίες και να ξεκαθαρίσει τη στάση του για το θέμα αυτό καταγγέλλοντας την σύγκλιση επιτροπής για αντισταθμιστικά «οφέλη» και …πράσινα άλογα η οποία στην πράξη νομιμοποιεί την επιχειρούμενη παρανομία στο βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...